Absolventii de chimie pe piata muncii!

Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi a găzduit în data de 20 noiembrie 2015, Conferința de închidere a proiectului “Facilitarea inserţiei pe piaţa muncii a viitorilor absolvenţi de chimie” POSDRU/161/2.1/G/141661.

Evenimentul s-a desfăşurat în Sala Senatului a Universității “Alexandru Ioan Cuza”  cu începere de la ora 14:00 și  a reunit reprezentanți ai partenerilor implicați în implementarea proiectului, ai organizaţiilor care au făcut posibilă buna desfăşurare a stagiilor de practică, reprezentanți ai mass – media şi, nu în ultimul rând, membri ai grupului ţintă, studenţi şi masteranzi ai Facultăţii de Chimie.

Proiectul “Facilitarea inserţiei pe piaţa muncii a viitorilor absolvenţi de chimie” POSDRU/161/2.1/G/141661 a reprezentat o oportunitate reală pentru 339 de studenți, de a participa la sesiunile de consiliere și orientare profesională, oferindu-le astfel șansa clarificării traseului profesional, prin dobândirea abilităților crescute de căutare a unui loc de muncă.   Cu același scop, a fost organizat în data de 13 noiembrie 2015 un seminar de aplicare online pentru un loc de muncă,  unde studenților participanți  le-a fost analizat cv – ul, au primit informații cu privire la situația locurilor de muncă din domeniu și au aplicat  online sub îndrumarea unui specialist la locurile de muncă vacante. 

De asemenea, pentru a veni în sprijinul grupului țintă au fost organizate stagii de practică la 8 organizații partenere (Apavital S.A,  S.C.Recumedis S.R.L., Chemical Company S.A, Academia Română – Centrul de Cercetări pentru Oenologie, Institutul de Chimie Macromoleculară “Petru Poni”, S.C. PCB Electra S.R.L., S.C. Ceramica S.A, S.C Kober S.R.L – Dumbrava Roșie)  la care au participat 119 studenți.  Scopul principal al stagiilor de practică a fost facilitarea tranziției de la școală la primul loc de muncă, completarea activității didactice în care studenții și-au însușit cunoștințele teoretice, prin dobândirea competențelor și abilităților profesionale cerute de integrarea pe piața muncii. Participarea activă la activitățile derulate în cadrul proiectului, a ajutat o parte din membrii grupului țintă să își găsească un loc de muncă.

Proiectul a oferit oportunitatea consolidării relației dintre mediul academic și angajatorii din domeniu, precum și punerea în practică de către studenți a cunoștințelor teoretice acumulate în anii de studiu în cadrul Facultății de Chimie, facilitând drumul acestora către viața activă. 

Perioada de implementare a proiectului este 1 mai 2014 – 30 noiembrie 2015 și a reunit un parteneriat format din SC E.CECA SRL în calitate de beneficiar, Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Facultatea de Chimie și S.C. Development Projects And Strategies S.R.L.

Proiectul “Facilitarea inserţiei pe piaţa muncii a viitorilor absolvenţi de chimie” POSDRU/161/2.1/G/141661 este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Detalii suplimentare cu privire la activităţile derulate în cadrul proiectului puteţi obţine accesând pagina web a proiectului www.practicainchimie.ro.

Search

aprilie, 2024