FILMSTUD, editia a VII-a

Cea de-a VII-a editie a Festivalului  National de Film de Scurtmetraj FILMSTUD a avut loc pe data de 15 noiembrie 2015, la Casa de Cultura a Studentilor Iasi. Pentru prima data in istoria festivalului, sala a devenit neincapatoare pentru numarul mare de spectatori veniti la proiectie.

In prima parte a serii a avut loc proiectia unui calup de spot-uri publicitare, iar in cea de-a doua parte a avut loc competitia si premierea scurtmetrajelor nominalizate in aceasta editie.

Juriul din acest an a fost format din actorul si presedintele juriului Catalin Stefan Mandru, directorul festivalului Dan Moisii, lectorul universitar Andrei Cozlac si artistul iesean Iustin Andrei Surpanelu. Acestia au acordat premiile pentru cele 3 categorii competitionale: „Horror”, „Creatie” si „Animatie”.

 

Castigatorii acestei editii au fost:

Aron Rudics (Cluj-Napoca) – „Cel mai bun scurtmetraj”, pentru filmul „777”

Stefan Aganencei (Cluj-Napoca) – „Cel mai bun horror”, pentru filmul „Un glont pentru Sartre”

Tudor-Vlad Magureanu (Iasi) – „Cea mai buna animatie”, pentru filmul „Renasterea”

 

„Pentru editia de anul viitor avem planuri mari, intrucat ne propunem sa ducem festivalul la un nou nivel.  Nu ne asteptam la un numar atat de mare de spectatori si ne cerem scuze pentru eventualele nereguli aparute in program. Promitem ca editia de anul viitor va fi mult mai atractiva si va avea mai multe zile de proiectii.” au declarat organizatorii festivalului.

Anul acesta s-au inscris in competitie studenti de la UNATC (Bucuresti), Universitatea Bábes Bolyai (Cluj-Napoca), Universitatea „George Enescu” (Iasi), Cineclubul Studentesc (Resita), cat si tineri pasionati de film din Iasi, Bistrita si Piatra Neamt.

Festivalul este un eveniment anual, competitiv, nespecializat, organizat de Casa de Cultura a Studentilor Iasi. Acest festival sustine tinerii pasionati de film de scurtmetraj si incurajeaza consumul de scurtmetraje de calitate in special in randul publicului tanar.

Partenerii festivalului au fost Ministerul Tineretului si Sportului (MTS), Casa de Cultura a Studentilor Iasi, Festivalul UniFest, Uniunea Studentilor din Romania (USR) si Clubul Concept Art Iasi.

Search

mai, 2024