Aeroportul Iasi, ambasadorul Iasului in fata ONU-ICAO

Aeroportul din Iasi a fost selectat ca studiu de caz pozitiv, de real succes, in aviatia mondiala, prin evolutia spectaculoasa pe care a cunoscut-o in ultimii trei ani si vizibilitatea pe care si-a creat-o, conectand Iasul cu orase importante din toata lumea. Iar recunoasterea publica, la nivel mondial, a rezultatelor remarcabile inregistrate de Aeroportul International Iasi vine, in acest moment, chiar din partea Organizatiei Internationale de Aviatie Civila, o veste in premiera pentru Romania, si cu atat mai mult pentru orasul Iasi.

            Aeroportul International Iasi a fost invitat sa participe la Forumul de Aviatie Mondiala 2015, care se doreste a fi cel mai mare forum organizat vreodata de ICAO, Aeroportul Iasi fiind singurul aeroport din Europa, care se bucura de acest privilegiu. Acela de a fi prezentat drept exemplu pozitiv de dezvoltare, prin strategii corecte si viabile pentru o afacere profitabila, intr-o perioada scurta de timp.

             Evenimentul se va desfasura loc la sediul general ICAO (International Organisation of Civial Aviation) din Montreal, Canada, in perioada 23-25 noiembrie 2015. In cadrul acestui eveniment, Presedintele C.A. al Aeroportului International Iasi, Marius BODEA, a fost invitat ca speaker pentru sesiunea: „Studii de caz si povesti de succes: Aviatia conduce la prosperitate locala si regionala”.

           “Organizatia Internationala a Aviatiei Civile reprezinta insasi aviatia civila moderna, este producatorul de standarde, de reguli ce guverneaza lumea aviatiei mondiale, motorul dezvoltarii acestei industrii, indiferent despre ce tara vorbim. Reprezinta legiuitorul si legea in aviatie. Singurul Aeroport din Europa, a carui poveste de succes va fi tratata la Forumul Aviatiei Modiale, este Aeroportul Iasi. Decizia apartine exclusiv ICAO, dupa ce au studiat cu mare atentie datele despre noi si au vazut ce inseamna o revolutie locala, regionala in industria ce o gestioneaza. Nu volumul in sine a reprezentat totul, ci modul corect de crestere accelerata, unde totul a fost gandit strategic, iar aici vorbim de dotari, infrastructura si business. Pe langa rezultatele usor cuatificabile, exista si rezultate mult mai ample, care, in esenta, iti asigura viitorul, iar efectul lor este urias.
Intentionez sa prezint la Forumul Aviatiei Mondiale partea frumoasa a tot ceea ce s-a intamplat la Aeroportul Iasi, pentru ca ICAO vorbeste doar de cifre si de rezultate, de lucruri finalizate, palpabile, iar noi avem ce sa le aratam. Am convingerea ca in lumea aviatiei civile romane, vestea va fi primita cu o mare mandrie, si bucuria noastra este ca Romania va privi foarte mult timp Aeroportul Iasi si Iasul ca un reper”, a declarat Marius BODEA, presedintel C.A. al Aeroportului International Iasi.

         Momentul reprezinta, asadar, o ocazie unica de a aduce in prim plan obiectivele socio-economice care au stat la baza dezvoltarii infrastructurii Aeroportului International Iasi, precum si modul in care organizatia a contribuit la dezvoltarea economica a intregii regiuni Nord-Est.

          Forumul de Aviatie din aceasta luna reuneste peste 1.500 de participanti, reprezentanti ai intregii industrii aviatice mondiale, printre care Presedintele Consiliului ICAO, Olumuyiwa Bernard Aliu, Secretarul General al ICAO, Fang Lui, presedintele Organizatiei Serviciilor de Navigatie Aeronautica Civila, David M. Fletcher, Directorul General al Consiliului International al Aeroporturilor, Angela Gittens, precum si ministri de transporturi, secretari de stat si presedinti ai unor organizatii de profil din intreaga lume.

           Evenimentul, unic in lume, este gandit in spiritul „No Country Left Behind”, iar in cadrul acestuia vor fi analizate beneficiile socio-economice prin sustinerea eficienta, la nivel mondial, a sectorului de aviatie civila, urmarindu-se, totodata, crearea si dezvoltarea metode noi si eficiente de imbunatatire a relatiilor intre partenerii de afaceri, industrie si dezvoltare.

          ICAO stabileste standardele si reglementarile necesare pentru sporirea sigurantei aviatiei civile la nivel mondial, cresterea capacitatii si imbunatatirea eficientei sistemului aviatiei civile, sporirea securitatii si facilitarea aviatiei civile la nivel mondial, dezvoltarea economica de transport aerian, minimizarea efectelor adverse asupra mediului ale activitatilor de aviatie civila.

Search

decembrie, 2024