Provocare pentru oamenii de știință români: putem stabili limite sănătoase ale sexualității?

Putem valorifica rezultatele științei pentru a înțelege opțiunile pe care le facem viața sexuală? 

         Aceasta este întrebarea la care încearcă să ofere un răspuns dezbaterea științifică „Limite ale sexualității. Argumente științifice”. 

         Pe 17 noiembrie 2015, în Aula Magna a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, începând cu ora 19.00,  se vor supune dezbaterii următoarele moțiuni:

 

          Care sunt efectele educației sexuale la o vârstă fragedă?

         Este autoerotismul o plăcere inofensivă sau un obicei nociv?

         Orientarea sexuală este înnăscută sau indusă?    
         Poate abstinența să devină o opțiune de viață sănătoasă?

 

         În contextul în care propunerile privind introducerea educației sexuale în școli au născut multă indignare, considerăm că este important să oferim posibilitatea oamenilor de știință să se pronunțe asupra câtorva din ideile controversate care s-au pus în circulație.

 

         Organizatorii – Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice,  Societatea Studenților Mediciniști din Iași și Youth Association for Personal Development and Innovative Programs – propun o reflecție serioasă asupra modului în care ar trebui să privim viața sexuală. Dorința organizatorilor este ca argumentele să se bazeze pe dovezi științifice referitoare la procesele biologice, psihice și sociale care influențează alegerile oamenilor în sfera sexualității.

 

         Dezbaterea va fi moderată de decanul Facultății de Filosofie și Științe Social-Politice, prof. univ.dr. Nicu Gavriluță.

 

         Persoanele care doresc să participe sunt invitate să se înscrie în perioada 27 octombrie -3 noiembrie 2015 la adresa limitealesexualității@gmail.com.

        

         Cei care vor fi selectați pentru a participa ca vorbitori (pledanți sau oponenți în relație cu una sau mai multe din moțiunile acestei dezbateri) trebuie să probeze cunoașterea calificată a domeniului: să aibă minimum o carte publicată pe această temă sau minimum cinci articole științifice, publicate în baze de date recunoscute CNCSIS.

                 

 

 

 

Contact

 

Contact rapid:

limitealesexualității@gmail.com

 

Societatea Studenților Mediciniști din Iași:

cristinamaria.pasat@gmail.com

0743859504

 

Youth Association for Personal Development and Innovative Programs:

eugen_iavorschi@yahoo.com
0741697117

Search

noiembrie, 2024