Australia legalizează marijuna în scopuri medicinale

Australia ar putea fi următorea națiune care legalizeză marijuana în scopuri medicale, asta presupune un proiect de lege, care are nevoie însă de susținerea politicienilor.

Condusă de Grupul Verzilor Leader Richard Di Natale, o comisie formată din membri ai Coalitiei, din membri ai partidului Muncii și senatori va recomanda cu tarie ca Parlamentul să accepte proiectul de lege prin care se reglementează consumul de marijuana în scopuri medicale pe teritoriul Australiei.

Secretarul din cadrul Direcției de Sănătate, Martin Bowles a avertizat însă că proiectul de lege duce la probleme importante juridice și practice neidentificate sau nerezolvate, ce ar putea duce „la riscul de lacune de reglementare; legile se suprapun și există lipsa de claritate cu privire la exercitarea competenței de către agenții și posibila contradicție cu alte legi existente „.

Senatorul Di Natale, luna trecută, a recunoscut că există obstacole la proiectul de lege în curs, dar a insistat că nici una dintre ele nu sunt nerezolvabile, arătând spre alte țări care au reușit să legalizeze marijuana medicală fără probleme. El crede Australia poate face același lucru.

Un studiu recent realizat de Palliative Care Australia a constatat că mai mult de două treimi din australieni susțin în acest moment folosirea marijuanei în scopuri medicale, în timp ce doar 9% din întreaga țară se opun.

Search

aprilie, 2024