O nouă ediție de succes a competiţiei EBEC Iaşi!

În zilele de 6 şi 7 martie a avut loc etapa locală a competiţiei EBEC (European BEST Engineering Competition) în cadrul  Universității Tehnice “Gheorghe Asachi” din Iaşi. Cei 72 de studenţi selectați pentru competiție, repartizaţi în 18 echipe, s-au întrecut în 2 probe, Case Study și Team Design.


Cele 10 echipe din cadrul secţiunii Team Design au fost nevoite să construiască şi să testeze un dispozitiv de aruncare a unui obiect.


Prototipul respectiv a trebuit să fie construit exclusiv din materiale neconvenţionale( carton, pixuri, sârmă, hârtie, dopuri de sticlă, plastic),  ţinând cont de următoarele condiţii:

– să aibă un design cât mai atractiv;

– să aibă înălțimea de maxim 45 cm, în momentul în care este armat brațul, iar când nu este armat să nu depășească înălțimea de 60 cm;

– să se rotească la 180 de grade;

– tragerea să fie controlată de la o distanță de un metru de către participanți;

– să arunce o greutate de 100 grame în cele 3 ținte* aflate la distanța de 1 metru, 3 metri și 5 metri.


Celelalte 8 echipe, selectate în cadrul secțiunii Case Study, au trebuit să găsească soluții cât mai fiabile în ceea ce privește dezvoltarea orașului Iași.


La această probă participanții reprezentau membrii unei asociații și participau la un concurs european numit ”Regândește-ți orașul” pentru a câștiga o finanțare în valoare de 50.000.000 €. Marea lor provocare a constat în analizarea problemelor Iașului luând în calcul aspecte precum: economia, mediul înconjurător, oamenii, condițiile de trai, guvernarea și măsura în care acest plan poate fi durabil si ecologic.


Câstigătorii celor 2 secțiuni vor merge mai departe, în Braşov, la etapa regională a competiției EBEC. În perioada 17- 22 mai aceștia vor concura împotriva echipelor câștigătore din celelalte orașe ( Brașov, București, Chișinău, Cluj și Timișoara) pentru a obține un loc la EBEC Final, ce se va desfăşura, în luna august, în Porto, Portugalia.


###


BEST, Board of European Students of Technology, este o organizaţie apolitică, non-profit, aflată în permanentă dezvoltare. Încă din 1989 asigură modalităţi de a facilita comunicarea, cooperarea şi schimbul de experienţă între tinerii studenţi europeni din mediul academic tehnic. Organizaţia este prezentă în 96 de Universităţi Tehnice din 33 de ţări europene.


Pentru mai multe informații în legătură cu EBEC Iași:

        www.ebec.bestis.ro

Search

mai, 2024