Cum alegem restaurantul pentru nunta in Iasi

Cel mai important dintre primii pasi in organizarea nuntii voastre este, fara indoiala, alegerea restaurantului unde veti avea marele eveniment. Pentru o nunta de neuitat, sunt foarte multi factori care atarna in balanta in functie de restaurant.

Avand in vedere numarul mare de restaurante care organizeaza nunti in Iasi, este foarte greu sa mergeti dintr-o locatie in alta pentru a le vedea pe toate. Primele optiuni vor fi cu siguranta recomandarile prietenilor, ale rudelor sau locatii in care ati mai fost si care v-au placut. Cel mai usor va fii sa intrati online pe paginile restaurantelor din Iasi ( majoritatea au deja un site) pentru a va putea forma o imagine. Dupa ce ati facut o selectie in functie de gusturile si nevoile voastre, este absolut obligatorie o vizita pentru a va convinge la fata locului.
Trebuie sa luati in calcul nu numai aspectul localului, dar si capacitatea acestuia. In functie de cati invitati estimati ca veti avea, veti putea sa faceti inca o sortare din lista cu restaurante care v-au placut. Daca aveti o nunta restransa, un restaurant cu o capacitate prea mare, oricat de frumos ar fi amenajat, va fi nepotrivit, asa cum un restaurant cu un numar mic de locuri va fi cel putin incomod daca numarul vostru de invitati depaseste capacitatea de locuri.

In plus, e bine sa va ganditi cati invitati veti avea dinafara Iasiului, pentru ca veti fi nevoiti sa ii cazati. In acest caz, organizarea nuntii la o pensiune sau un hotel ar putea fi lucrul cel mai indicat (Eventual, puteti obtine si reducere la cazare daca luati mai multe camere, in functie de cum va negociati contractul).
Un alt lucru care trebuie luat in calcul este amplasarea restaurantului si numarul de locuri de parcare existente. In zona centrala a orasului este mult mai usor si pentru voi, si pentru invitati, sa va deplasati, dar locurile de parcare pot fi o problema. La fel cum un restaurant din zona Bucium, CUG sau Ciric va poate oferi mai multa intimitate sau o priveliste superba, dar transportul poate ridica probleme.
Cu siguranta v-ati gandit deja ce culori veti folosi pentru nunta voastra. Si acestea trebuie luate in calcul, pentru a alege un restaurant care sa se potriveasca cu tema pe care v-ati ales-o. Nu se aleg culorile neaparat in functie de restaurant, ci invers.

Si, cel mai important pentru o nunta reusita, trebuie sa alegeti localul si dupa meniul pe care vi-l ofera. Cate feluri de mancare se vor servi, cum se procedeaza cu bauturile si prajiturile (daca se aduc “de acasa” sau daca sunt incluse obligatoriu in meniu), daca se ofera tortul din partea firmei si alte amanunte pe care trebuie sa le luati in calcul atunci cand vreti sa semnati un contract cu un restaurant.
Acestea ar fi doar cateva dintre indicatiile noastre la care ar trebui sa va ganditi atunci cand va alegeti locul unde veti organiza petrecerea de nunta.
Intr-un articol viitor vom reveni asupra detaliilor pe care ar trebui sa le cuprinda un contract pentru organizarea nuntii la un local.

Asteptam sugestiile voastre in legatura cu alte elemente pe care le aveti in vedere cand va alegeti locatia de nunta.

Search

aprilie, 2024