Accesoriile pentru mire si mireasa

Pe langa rochie, mireasa trebuie sa isi mai achizitioneze unele accesorii cum ar fi voalul, coronita, tiara, poseta, pantofi comozi, jartiera ( din dantela si preferabil cu albastru pentru noroc).

E foarte greu sa gasiti bijuteriile pe care le doriti in Iasi, va recomand sa cautati pe internet – sunt modele deosebite si se pot comanda online. Preturile sunt chiar accesibile. Eu mi-am luat un set format din: colier, cercei si bratara de la firma Tria Alfa din Bucuresti. Ati putea purta la gat o dantela la fel cu cea de pe rochie daca vreti.
Alte accesorii optionale sunt umbreluta din dantela, evantaiul din dantela sau cu puf, pene, manusi din dantela, (eu am purtat gene false, de exemplu) etc.

La proba rochiei de mireasa trebuie sa mergeti cu pantofii pe care o sa-i purtati in noaptea nuntii, iar daca o sa aveti si pantofi de schimb, acestia trebuie sa aiba un toc de aceeasi inaltime ca sa nu calcati pe rochie. Daca va luati balerini albi si ceilalti pantofi de care va schimbati au toc nu veti mai putea dansa. Pentru a putea dansa toata noaptea mirii isi pot comanda pantofi speciali pentru dans la preturi accesibile la o firma specializata in confectionarea acestora. Acesti pantofi se poarta de catre dansatorii profesionisti in cadrul concursurilor de dans, au talpa din piele si sunt foarte flexibili.

Voalul, posetuta, tiara, bijuteriile trebuie sa mearga foarte bine impreuna, asa ca ordinea in care trebuie sa le luati este urmatoarea: pantofii de mireasa (pentru a-i purta cand probati rochia ca cei de la magazin sa poata ajuta tivul rochiei), rochia de mireasa (crinolina de obicei nu intra in pretul rochiei – intrebati acest lucru ca sa nu aveti surprize cand va face totalul), voalul si poseta (de preferinta din acelasi magazin pentru a se potrivi mai bine) si apoi restul accesoriilor.

Pe langa rochie, mireasa trebuie sa isi mai achizitioneze unele accesorii cum ar fi voalul, coronita, tiara, poseta, pantofi comozi, jartiera ( din dantela si preferabil cu albastru pentru noroc).E foarte greu sa gasiti bijuteriile pe care le doriti in Iasi, va recomand sa cautati pe internet – sunt modele deosebite si se pot comanda online. Preturile sunt chiar accesibile. Eu mi-am luat un set format din: colier, cercei si bratara de la firma Tria Alfa din Bucuresti. Ati putea purta la gat o dantela la fel cu cea de pe rochie daca vreti. Alte accesorii optionale sunt umbreluta din dantela, evantaiul din dantela sau cu puf, pene, manusi din dantela, (eu am purtat gene false, de exemplu) etc.

Pentru mire, pe langa costum format din 3 piese (pantalon, sacou, vesta) mai trebuie cumparate: camasa pentru lavaliera, lavaliera, butoni, cravata, ac de cravata sau brau cu papion, cu batista asortata, dupa preferinte, pantofi. Daca mirele prefera, poate sa isi achizitioneze frac, redingota. Butonii nu sunt asa usor de gasit sau ceea ce se gaseste usor nu este si de calitate.

Cineva din familie ar trebui sa se ocupe sa intocmeasca un mic kit pentru mici accidente care sa contina: ata alba, ac, ata neagra, o oja incolora, o pereche de ciorapi in caz ca se rup ciorapii miresei, un lipici si altele care v-ar putea ajuta.

Search

aprilie, 2024