Sfaturi pentru pregatirea nuntii – Fotograful si cameramanul

Consider ca cele mai importante lucruri, la care nu va puteti zgarci in cadrul nuntii sunt muzica, formatia si fotograful, cameramanul. Amintirile acestei zile trebuie sa fie pastrate in modul cel mai frumos posibil.
De obicei fotografii care se ocupa cu asa ceva lucreaza cu un cameraman deja. Sunt si firme specializate.
Puteti sa mergeti la targurile de nunti organizate o data sau de doua ori pe an, veti vedea mai multe firme, puteti rasfoi albume cu poze facute de ei si urmari filmulete de prezentare, sau ii puteti gasi si online pe multi dintre ei (majoritatea au deja site-uri de prezentare).

Printre intrebarile pe care trebuie sa le puneti fotografului si cameramanului se numara si:

1.Cat timp veti sta la ceremonie si la receptie?
2.Aveti un tarif anume pentru deplasarile in mai multe locatii de fotografiat? Dar daca trebuie sa va deplasati in alt oras? (in caz ca sunteti din Iasi dar faceti nunta in Botosani, de exemplu)
3.Cate fotografii veti face?
4.Ce dimensiune vor avea fotografiile si cat costa fiecare dintre acestea?
5.Puteti retusa pozele daca e necesar? ( In mod normal, ar trebui sa le primiti gata retusate)
6.Cat ne costa multiplicarea pozelor? Sau: Veti face exemplare si pentru nasi?
7.In cat timp dupa nunta primim fotografiile?
8.Cat avans trebuie sa va dam si pana la ce data?

Trebuie sa va ganditi in ce locuri ati dori sa aiba loc sedinta foto. Programarea la biserica trebuie facuta la o ora astfel incat sa aveti lumina naturala, mai devreme (depinde si de anotimp, la ce ora se intuneca).
In Iasi, sedintele foto au loc in locatiile urmatoare: Parcul Copou, Rapa Galbena, Bucium (la releu), Palatul Culturii, Gradina Botanica, Cetatuia, dar daca aveti alte idei sunt binevenite.
Va dau o idee: imbracati-va in hainele de nunta si faceti o sedinta foto in alta zi, intr-o locatie speciala. Ce ziceti de Filarmonica Iasi? O sa va ramana niste amintiri deosebite. Tu la pian, el in fundal. Se poate daca vorbiti cu portarul.
Daca aveti preferinte in ceea ce privesc melodiile care vor fi puse pe fundal la filmare vorbiti cu cameramanul tot la inceput.

Daca ati avut nunta si ati intampinat greutati cu fotograful/cameramanul, puteti lasa un comentariu aici pentru a ajuta si pe altii:).
Pe voi ce v-a convins cand ati ales fotograful si cameramanul pentru nunta voastra?

Search

mai, 2024