Anul 2015 decoleaza cu vesti bune pentru Aeroportul Iasi

Aeroportul Iasi a depasit pragul de 273.000 de pasageri inregistrati in 2014.

 

In luna decembrie s-au inregistrat 21.600 de pasageri imbarcati si debarcati la Aeroportul Iasi, in comparatie cu 16.800 de pasageri in luna decembrie a anului 2013. Astfel, totalul pasagerilor  imbarcati si debarcati in decursul anului 2014 a ajuns la 273.000, cu o crestere de 42.000 de pasageri fata de totalul anului 2013.

 Astfel, Aeroportul Iasi a inregistrat o crestere a traficului de pasageri de aproape 20% fata de anul precedent. Dinamica fluxului de pasageri se preconizeaza ascendenta si pentru anul 2015 – chiar daca numarul de destinatii ar ramane acelasi. Daca insa noi companii aeriene sau companiile aeriene deja partenere vor lua decizia de a deschide noi rute de la Iasi ori de a fixa mai multe frecvente de zbor, cresterea ar putea fi mai spectaculoasa.

„Suntem foarte preocupati de deschiderea cu prioritate a unor rute cerute de mediul de afaceri cum ar fi destinatii din Germania (Munchen, Koln, Frankfurt), Franta (Paris), Olanda (Amsterdam). Aeroportul Iasi a reusit deja programarea in 2015 a unor intalniri importante pentru a discuta detalii si pentru a raspunde unor cereri de informatii specifice cu privire la eventualitatea deschiderii unor noi rute in anii urmatori.

Anii 2014 si 2015 vor ramane in istoria Aeroportului Iasi dar si a comunitatii noastre ca anii de referinta si punctul de plecare al dezvoltarii durabile a Iasului si a intregii regiuni. Finalizarea pistei, extinderea platformei de parcare a aeronavelor si ridicarea noului terminal sunt investitii care nu au fost si nu sunt o tinta in sine. Acestea reprezinta mijloacele prin care comunitatea noastra se poate dezvolta, sunt reusite care vor face ca planurile noastre de viitor sa prinda contur, sa se materializeze” a declarat Domnul Marius BODEA, Presedinte al Consiliului de Administratie al Aeroportului Iasi.

Reamintim ca in prima parte a anului 2015 se vor opera in total 8 (opt) destinatii externe pentru pasagerii din zona Moldovei: catre Italia 5 (cinci) destinatii – Roma, Bologna, Torino, Milano (Bergamo), Venetia (Treviso); catre Austria – Viena; catre Israel – Tel Aviv; catre Marea Britanie – Londra

Toate aceste destinatii sunt operate de catre 3 (trei) companii aeriene partenere ale Aeroportului Iasi: TAROM, Austrian Airlines si Wizz Air.

Search

aprilie, 2024