Universităţile internaţionale sosesc la Iaşi cu ocazia târgului educaţional RIUF

Peste 20 de universităţi internaţionale din Europa îi aşteaptă pe elevi, studenţi, părinţi şi profesori pe 9 octombrie la Congres Hall Palas din Iaşi pentru a descoperi cum pot urma un program de licenţă sau master în străinătate. Cei 3000 de vizitatori aşteptaţi vor primi informaţii despre programe de studii, taxele de şcolarizare, posibilităţi de finanţare, burse, proces de aplicare, oportunităţi de internship, cât şi oportunităţi de voluntariat sau consiliere în carieră. La târgul internaţional de universităţi RIUF – Romanian International University Fair vizitatorii vor avea acces la prezentări şi workshopuri susţinute de reprezentanţii universităţilor de top şi de consiliere gratuită pentru a aplica la studii în străinătate. Vizitatorii care doresc să beneficieze de oportunităţile oferite de RIUF trebuie să se înscrie pe site-ul evenimentului www.riuf.ro.

Târgul internaţional de universităţi RIUF este singurul eveniment educaţional de acest tip din zona Moldovei în cadrul căruia tinerii pot discuta cu studenţi şi absolvenţi români de la universităţile din lumea întreagă.

La Iaşi, participanţii la târg vor putea dialoga cu reprezentanţii oficiali ai peste 20 de universităţi din Marea Britanie, Danemarca, Franţa, Germania, Olanda sau Elveţia , ai organizaţiilor care desfăşoară programe de dezvoltare personală, profesională şi orientare în carieră sau care oferă cursuri de limbi străine. Dintre expozanţi: University of Greenwich (Marea Britanie), Radboud University Nijmegen (Olanda), BHMS Business & Hotel Management School (Elveţia). În afara universităţilor internaţionale, la RIUF Iaşi va fi prezentă şi Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”. Lista completă a expozanţilor poate fi văzută aici.

În cadrul târgului vizitatorii au ocazia să participe la 9 sesiuni de prezentări private şi workshopuri susţinute de universităţile invitate. Sesiunile de prezentări ofera răspunsuri detaliate la întrebările specifice ale vizitatorilor cu privire la posibilitatea de a deveni studenţi internaţionali. Vor primi şi informaţii la zi despre diferitele sisteme academice şi particularităţile lor, despre facilităţile oferite de universităţi pentru studenţi (cazare, burse, oportunităţi de practică şi internshipuri), despre paşii necesari realizării unei aplicaţii la studii în străinătate, dar şi despre oportunităţile de angajare după absolvire. Cateva dintre titlurile sesiunilor: „Studii Universitare si Post-Universitare in SUA: Admitere si Bursa in 4 Pasi Strategici”, „Life and Education in Birmingham”, „Study in Germany”.Pentru a participa la seminariile susţinute de universităţi este necesară înscrierea pe site-ul RIUF – www.riuf.ro. Participarea vizitatorilor la sesiunile private se va face în funcţie de ordinea înscrierilor, în limita locurilor disponibile. 

Pe lângă universităţile internaţionale şi cele locale prezente în cadrul târgului RIUF, ediţia a 6-a de la Iaşi îşi propune să aducă şi diversitate în ceea ce priveşte alegerile viitoare ale elevilor şi studenţilor. Fie că vorbim despre oportunităţi de voluntariat şi experienţa internaţională asigurată de astfel de programe sau servicii de consiliere în carieră care pot să sprijine tinerii în luarea unei decizii potrivite cu privire la viitorul lor, toate acestea sunt necesare în întocmirea unui plan „pe mai departe”. AIESEC Iaşi, BEST Iaşi, UNSR sau Asociaţia 4CAREER vor fi prezente în cadrul RIUF pentru a completa ofertele educaţionale oferite de universităţi. 

Târgul de universităţi RIUF va fi deschis pe 9 octombrie de la ora 10 până la ora 17. În acest interval vor fi prezenţi la târg şi consilierii EDMUNDO care îi pot ajuta gratuit pe elevi şi studenţi să aplice la programe de licenţă sau master în străinătate. Pentru a participa la târg este necesară înscrierea pe site.

Toate detaliile despre eveniment sunt disponibile pe www.riuf.ro. 

Search

mai, 2024