Ziggy porneste la drum!

Cine este Ziggy? Este „mascota” echipei de la ZigZag prin România, proiect al cărui lansare a avut loc pe 14 august la Muzeul Unirii. ZigZag prin România este o iniţiativă foarte interesantă a unui grup de 14 tineri care şi-au propus ca timp de 4 ani să colinde toate judeţele ţării in căutare de poveşti ale unor oameni incredibili sau a unor locuri impresionante.

Printre invitaţii de la eveniment s-au numărat şi Alin Neacşu(cunoscut după ce a intrat in Cartea Recordurilor cu cea mai subţire sculptură din lume), Dumitru Grumăzescu(vestitul anticar de pe strada Lăpuşneanu), Liviu Antonesei(scriitor, cercetător şi publicist) şi alţii ale căror poveşti le vom afla pe parcursul călătoriei celor de la echipa ZigZag. Aceştia, alături de ceilalţi invitaţi, părinţi, prieteni şi presă, le-au urat succes în călătoria lor şi deja le oferă ajutorul de care au nevoie.

Evenimentul a fost caracterizat de multă energie şi toţi am plecat acasă plăcut impresionaţi de perspectiva în care cei 14 tineri privesc lumea. Organizatorii ne-au explicat că poveştile pe care le caută nu sunt bazate pe cât de influenţi sau bogaţi sunt oamenii intervievaţi, ci mult mai mult pe cât de bogaţi spiritual şi curajoşi au fost şi sunt acei oameni.

Înarmaţi cu aparate foto şi video, condeiul nemuritor şi reportofonul, cei de la ZigZag ne vor spune şi nouă poveştile incredibile pe care le vor descoperi pe site, blog si pe pagina lor de Facebook. Şi dacă îi veţi urmări aşa cum plănuim şi noi să facem, veţi vedea că ei caută partea pozitivă şi luminoasă a ţării pe care parcă mai toţi au uitat-o. Motivaţia acestor tineri „nebuni” constă în curiozitate, cunoaştere, unitate, libertate şi convingerea că sub norul negru produs de mass media există nişte oameni cu poveşti frumoase şi, de ce nu, inspiraţionale.

În cei 4 ani pe care tinerii îi vor petrece departe de casă, vor sta câte o lună în fiecare judeţ, iar la sfârşitul respectivei luni ne vor oferi atât poveştile pe care le-au descoperit cât şi un hyperlapse al locurilor pe care le-au vizitat. Noi vrem să vedem cât mai multe poveşti şi vă încurajăm şi pe voi să vă abonaţi la site-ul lor, zigzagprinromania.com(unde puteţi găsi şi traseul) şi să daţi un like paginii de Facebook, iar dacă vedeţi ca vor ajunge în judeţul vostru, ajutaţi-i dacă nu cu o poveste, poate cu un pont sau două unde ar putea să găsească una.

Plecarea va fi pe 16 august, „la ora…dimineaţa”(aşa cum ne-au spus chiar ei), iar noi le urăm mult succes şi să fie, vorba domnului Grumăzescu, broscuţa surdă care nu dă înapoi de la nimic.

Search

mai, 2024