La multi ani, George Clooney!

George Clooney (n. 6 mai 1961) este un actor, producător și regizor de film american. A obținut Premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar în anul 2006.

Clooney a echilibrat performanțele sale din mari superproducții cu locul de muncă ca un producător și director comercial în spatele proiectelor comerciale mai riscante, precum și activist social și liberal. La 31 ianuarie 2008, Organizația Națiunilor Unite l-a numit pe Clooney „Mesager al Păcii”.

Primul său rol important a fost în 1984 în sitcomul de scurtă durată E/R (a nu se confunda cu ER, drama în care Clooney, de asemenea, a jucat un deceniu mai târziu). El a jucat un îngrijitor în seria The Facts of Life. El a jucat rolul unui detectiv pe nume Bobby într-un episod din Golden Girls.

După ce a părăsit ER, Clooney a jucat in importante succese la Hollywood, cum ar fi The Perfect Storm și O Brother, Where Art Thou?. În 2001, el a facut echipa cu Soderbergh din nou pentru Ocean’s Eleven, un remake al anilor 1960, Rat Pack filmul cu același nume. Până în ziua de astăzi, acesta rămâne cel mai comercial film de succes a lui Clooney , câștigând mai mult de 444 milioane dolari în întreaga lume. Filmul a dat naștere la două continuări în care a jucat Clooney, Ocean’s Twelve în 2004 și Ocean’s Thirteen în 2007. În 2001, Clooney a fondat studioul de producție Secțiunea Opt cu Steven Soderbergh. Clooney este în general considerată Chief Actor.

Clooney, de asemenea, a primit Premiul Cinematecii Americane, în octombrie 2006, un premiu care onorează un artist din industria de divertisment care a făcut „o contribuție semnificativă la arta imaginilor în mișcare”. Pe 22 ianuarie, 2008, Clooney a fost nominalizat pentru cel mai bun actor pentru rolul său în Michael Clayton, dar a pierdut în favoarea lui Daniel Day-Lewis pentru There Will Be Blood.

După succesul pentru Good Night, and Good Luck, Clooney a spus că planifică să aloce mai multă energie pentru regizare. El a spus că industria de regie este „o industrie mare în care să îmbătrânești” Clooney a regizat filmul Leatherheads, în care a și jucat. Clooney este auto-peiorativ în interviuri, spunând pentru STV, în aprilie 2008, că Leatherheads, unul din filmele sale mai slabe, este un strigăt „pentru pace”. În același interviu, întrebat despre reconcilierea George Clooney actor și regizor George Clooney, el a spus „Există o mulțime de ego-ului acolo … așa că am doar să-i scot pe actori.”

Clooney a jucat alături de Ewan McGregor și Kevin Spacey în The Men Who Stare At Goats, care a fost regizat de prietenul lui Grant Heslov și lansat în noiembrie 2009. De asemenea, în 2009, Clooney va juca în Up in the Air, stabilit pentru decembrie. Acesta a fost regizat de Helmer Juno Jason Reitman.

Clooney este reprezentat de Bryan Lourd, Co-președinte al Creative Artists Agency (CAA).

Sursă date și fotografie: wikipedia.org

Acest articol a fost scris de pe un laptop DELL, de la partenerii nostrii, Madd Electronics.


Search

martie, 2024