Ella Urma. Povestea unei vieti

Vineri, 7 martie a.c., de la ora 17.00 a avut loc la Ateneul Tatarasi prima proiectie de film din cadrul proiectului „Serile filmului iesean”:  „Ella Urma. Povestea unei vieti”.

 

Realizator: Dragos Zamosteanu

Documentarist: Laura Gutanu

Producatori: Fundatia EuroEd, Iasi si Dragos Zamosteanu

 

Doamna Ella Urma (94 de ani), prezenta la eveniment, a vorbit despre viata de atunci (n.r. perioada interbelica si postbelica) mai boema, mai romantica si cea de acum, in care banii sunt pe primul loc. „Cu emotie  ma aflu astazi in Ateneul Tatarasi, focarul de cultura al tineretei si studentiei mele. Urez din suflet o activitate bogata”, a semnat Ella Urma in cartea de onoare a Ateneului Tatarasi.

 

Nascuta in Basarabia, la Ungheni, la inceputul secolului trecut, viitoarea mare soprana, Ella Urma, se formeaza in atmosfera culturala a Iasului interbelic. “Ella Urma. Povestea unei vieti” este impletirea condensata a trei vieti: viata personala, cariera artistica si cea de profesor a unei personalitati de exceptie. Sala s-a dovedit aproape neincapatoare pentru minunatul public caruia ii multumim pentru ca a acceptat sa dea 45 de minute din viata ca sa cunoasca o alta viata!

 

La eveniment au mai fost prezenti Dragos Zamosteanu, realizator, Laura Gutanu, documentarist, reprezentantii Fundatiei EuroEd, Iasi, producatori si directorul Ateneului Tatarasi, Liviu Bratescu.

 

Serile filmului iesean” este un proiect  initiat de Ateneul Tatarasi prin care publicul este invitat sa participe la proiectia unor filme cu si despre Iasi, povesti ale locurilor si oamenilor de pe aceste meleaguri. Intrarea este libera, iar vizionarea se face in „Galeriile de arta”, etajul 1.

 

Urmatorul film din acest proiect va fi Salutari din Iasi (75’)– 2011, realizator Dragos Zamosteanu si va fi proiectat in luna aprilie.

 

Persoana de contact:

Irina ENEA

Colaborator PR

tel. 0232 26 18 46

mobil: 0751 127 741/ e-mail: ateneutatarasi@yahoo.com / site: www.ateneutatarasi.ro

FB : www.facebook.com/ateneultatarasi

 Acest articol a fost scris de pe un laptop DELL, de la partenerii nostrii, Madd Electronics.

Search

mai, 2024