La mulți ani, Chuck Norris!

Chuck Norris (n. 10 martie 1940 Ryan, Oklahoma, SUA) este un actor, expert în arte marțiale și personalitate media american. După ce a servit în Forțele Aeriene americane, el a devenit un foarte popular expert în arte marțiale și și-a fondat propria școală numită Chun Kuk Do. A început să devină cunoscut de prin anii ’60, iar ulterior a jucat în filme cu Bruce Lee, după care au urmat și alte filme importante. El este un devotat conservator și creștin scriind câteva cărți pe tema creștinismului.

Pe numele sau de botez Carlos Ray, Norris s-a inrolat in armata imediat dupa terminarea liceului, iar intr-o misiune in Korea a inceput sa studieze artele martiale (Tang Soo Do). La intoarcerea acasa, a lucrat pentru Northrop Aviation si ca instructor de karate. Doi ani mai tarziu, era instructor cu norma intreaga si conducea cateva scoli de arte martiale. 

In 1968 a devenit Campion Mondial la Karate, la categoria mijlocie, pastrandu-si titlul pana la retragere, in 1974. Detine centura neagra la Tang Soo Do si Tae Kwan Do, dar cunoaste toate tipurile de lupte. In 1969 a fost numit Luptatorul anului de catre revista americana Black Belt. La varsta de 34 de ani, Norris infiintase 32 de scoli de karate. In 1996, a devenit primul occidental care a primit centura neagra cu opt dani in Tae Kwan Do.

Norris, care a fost impins de catre prietenul sau McQueen sa ia lectii de actorie, a reusit sa insereze cunostintele sale de arte martiale in filme, punand accent pe actiune si tehnica, in detrimentul violentei. Chuck Norris este autorul cartilor Secretul tariei interioare si Forta secreta – Solutii Zen la probleme reale .

Sursă date și foto: cinemagia.ro

Acest articol a fost scris de pe un laptop DELL, de la partenerii nostrii, Madd Electronics.

Search

aprilie, 2024