Aeroportul Iasi inregistreaza inca o reusita strategica

Aeroportul Iasi anunta ca noile Orientari  ale Comisiei Europene privind Aeroporturile prevad un prag de maximum 700.000 de pasageri, pentru  a primi ajutor de stat.

 

In luna martie 2014 vor fi adoptate formal si publicate in Jurnalul Oficial al Comisiei Europene Noile Orientari cu privire la Aeroporturi si Liniile Aeriene. Comisia Europeana a luat in calcul inclusiv argumentele Aeroportului Iasi in adoptarea Orientarilor finale.

 

“Activitatea integrata de lobby la nivel european a avut efectul scontat. Pe plan politic, la Comitetul Regiunilor (COR), Presedintele Consiliului Judetean Iasi Domnul Cristian Adomnitei a fost cea mai puternica voce care a vorbit in numele aeroporturilor regionale. In plan tehnocratic, de specialitate, Aeroportul Iasi a participat in mod activ si se pare eficient, in grupuri de lucru in care a argumentat necesitatea revizuirii formei initiale a Orientarilor care prevedeau un prag de 200.000 pasageri peste care aeroporturile nu ar mai fi avut dreptul sa primeasca ajutor de stat. Consider ca este o realizare extraordinara a Aeroportului Iasi si a Consiliului Judetean Iasi pentru toate aeroporturile din Romania aflate sub incidenta Orientarilor” a declarat Domnul Marius BODEA, Presedinte al Consiliului de Administratie al Aeroportului Iasi

 

Reamintim ca in 2013 Aeroportul Iasi a participat in mod activ la doua intalniri de lucru la nivel European si a trimis in mod direct dar si prin intermediul Consiliului Judetean Iasi, Consiliului Concurentei, Consiliului International al Aeroporturilor (ACI) si al Adunarii Regiunilor Europene (AER) documente oficiale, prezentari si puncte de vedere argumentate pentru ca Orientarile sa fie revizuite si adoptate intr-o forma in care sa nu puna in pericol insasi existenta aeroporturilor regionale cu rol de conectivitate in Europa.

Acest articol a fost scris de pe un laptop DELL, de la partenerii nostrii, Madd Electronics.


Search

mai, 2024