La multi ani, Dan Puric!

Dan Puric s-a nascut la 12 februarie 1959, la Buzau.
In 1978 a absolvit Liceul de arte „Nicolae Tonitza” din Bucuresti. Este absolvent al Universitatii de Arta Teatrala si Cinematografica din orasul natal si a activat la Teatrul din Botosani (1983 – 1988), pentru ca apoi sa fie angajat al Teatrului National din Bucuresti.

A regizat filme si secvente publicitare pentru televiziune la Lausanne – Elvetia, atractia sa catre pantomima concretizandu-se in spectacole prezentate in regie proprie pe scenele teatrelor din Botosani si Bucuresti, dar si la Centrul Cultural European, fiind aplaudat deopotriva la Viena, Novi Sad, Venetia, Budapesta, Sofia, Lisabona, Phenian, New York, Chicago, Toronto, Montreal. De asemenea, a sustinut rolul principal intr-un film co-productie romano – sarba in regia Mariei Marek.

Din 2001 este societar al Teatrului National Bucuresti, activitatea sa fiind incununata cu Premiul I la Festivalul de Film – Costinesti (1987) „pentru one-man-show de pantomima”, Premiul Golden Arena la Festivalul International de film de la Pola, Premiul special la Festivalul Pantomimei – St. Croix, Premiul pe 1996 la Chicago Artists International Program, Premiul „Constantin Tanase” la Festivalul Umorului, Premiul „pentru Teatru si Pantomima” acordat de Asociatia Internationala a Criticilor de Teatru – Fundatia Teatru XXI (1997), Premiul UNITER conferit de Asociatia Internationala a Criticilor de Teatru (1999) si Premiul „pentru performanta in teatrul non – verbal”, Marele Premiu al Fundatiei Anastasia (2002), Premiul National Roman UNESCO pentru Dezvoltarea Culturii (2003).

Sursă date și fotografie: wikipedia.org

Acest articol a fost scris de pe un laptop DELL, de la partenerii nostrii, Madd Electronics.   

Search

mai, 2024