Mihaela Radulescu: “Sportul are aceeasi varsta ca si iubirea!”

Cat sport faci in fiecare zi si in ce consta acesta?

Mihaela Radulescu: Fiecare zi incepe cu minim 15 minute de gimnastica „de dezmortire”, dar facuta in forta. Cand am timp de 30 de minute de sport, adaug mai mult elemente de stretching, dar si de intretinere de masa musculara, folosind 2 gantere de 3 kg fiecare si un mini-stepper. Iau cam toate grupele musculare la rand si ma asigur ca au fost bine activate, ca si sangele si cheful de viata.

 

Ai zile in care nu vrei sa faci nimic in acest sens? Cum te convingi totusi sa nu cedezi?

Mihaela Radulescu: Nu prea, mi-a intrat prea bine in obisnuinta sa fac sport si fac, oriunde m-as afla si oricat de incarcata mi-ar fi ziua. Imi pun ceasul sa sune mereu cu macar 15 minute mai devreme, pentru a avea timp de sport. M-am convins demult ca nu pot trai fara miscare, asa ca nu cedez nicicum.

 

Trebuie sa incepi antrenamentele pentru maratonul “Wings for Life Word Run”. Care este cel mai dificil aspect al pregatirii?

Mihaela Radulescu: Trebuie sa incep cu antrenamentul psihic si sa-mi bag in cap ca-mi place alergarea:)). Marturisesc ca nu e forma mea preferata de miscare, dar acum n-am incotro, pentru ca vreau sa fac macar 20 de km la acest maraton. Nu e primul maraton la care particip, mi-am facut deja „botezul” la 2 editii ale cursei de la Monaco, „No finish line”, si am constatat ca ma descurc onorabil.  S-ar putea spune ca incep sa inteleg alergarea, asa ca ma voi antrena la rezistenta, acolo vreau sa-mi depasesc niste limite. Am inceput deja sa dedic 3 zile pe saptamana alergatului, dar inca nu am  calculat cat rezist in km, stiu doar ca dupa vreo 30-40 de minute as vrea sa ma ia cineva in brate:))) si sa alerge mai departe cu mine….:)))).

 

Ayan este foarte implicat in activitatile sportive? Care crezi ca sunt cele mai importante lectii cu care ramane in urma lor?

Mihaela Radulescu: Am reusit sa-l fac sa iubeasca multe sporturi si facem o multime dintre ele impreuna. E foarte bun la snowboard si wakeboard, a zburat cu parapanta, face enduro si merge cu bicicleta, face calarie de la 4 ani, tenis, inot, basket, sailing, are licenta basic pentru catamaran, se scufunda, face kravmaga in echipa oficiala a statului Monaco  si vrea neaparat sa se apuce de kitesurf. A participat si el la maratonul „No finish line” si sunt tare mandra ca a iesit pe locul 1 la categoria lui de varsta, din 250 de copii. Trebuie sa adaug ca o contributie majora la victoria lui de anul trecut a avut-o Toma Coconea, care l-a mobilizat fantastic si cu care s-a laudat in fata tuturor colegilor lui de scoala. Sportul contribuie coplesitor in evolutia unui copil si sunt sigura ca deja intelege altfel notiunile de fair-play, ambitie, mobilizare, echipa, victorie si chiar infrangere. E vital sa-i facem pe copiii nostri sa iubeasca sportul, oricare ar fi el.

 

Sportul are varsta?

Mihaela Radulescu: Aceeasi ca si iubirea, adica numai daca te impiedici in niste limite pe care ti le impui singur…

 

Care este sportivul roman pe care-l admiri cel mai mult?

Mihaela Radulescu: Nadia Comaneci este si va ramane idolul meu feminin in sportul mondial. Apoi, Toma Coconea a devenit eroul meu, sportivul pe care-l respect si-l iubesc pentru tot ceea ce am descoperit in el ca om si ca sportiv de mare performanta.

 

Care este cea mai importanta performanta sportiva a ta, de care esti cea mai mandra?

Mihaela Radulescu: Orice sport nou pe care-l incerc, chiar daca nu ajung sa cuceresc medalii. Sunt mandra ca le-am incercat cam pe toate cele de pe lista mea – am zburat cu parapanta, am sarit cu parasuta, calaresc, inot, fac wakeboard si kitesurf, snowboard si ski, enduro si ciclism, joc volei sau basket, am jucat handbal si tenis, m-am scufundat, am facut sailing, tir, patinaj, dar si 13 ani de gimnastica ritmica de performanta, am participat la 2 maratoane si iata, am de gand sa merg mai departe. Abia astept sa mai adaug si alte sporturi pe lista mea si sa le practic constant pe cele care ma energizeaza minunat.

 

De obicei, la ce te gandesti cand faci sport?

Mihaela Radulescu: La cat de minunat e sa-ti reglezi varsta dupa ceea ce esti si simti, nu dupa buletin sau oglinda. Sunt un om foarte tanar, pentru ca asa ma simt si sunt o femeie care face din viata sanatoasa performanta, zilnic, cu bucurie si pasiune, exact ca in iubire.

Acest articol a fost scris de pe un laptop DELL, de la partenerii nostrii, Madd Electronics.


 

 

Search

mai, 2024