Muzeul Literaturii Române Iași a înregistrat o creștere considerabilă a numărului de vizitatori

Anul 2013 a însemnat pentru Muzeul Literaturii Române Iași o creștere de 23.3% a numărului de vizitatori care au plătit bilete pentru a trece pragul muzeelor literare ieșene. Astfel, numărul plătitorilor de bilete în 2013 a fost de 39.574, spre deosebire de anul precedent, când a fost de 32.092. De asemenea, numărul de vizitatori care nu au plătit pentru intrare a crescut de la 25.947 în 2012 la 29.891 în 2013.

Muzeele care au înregistrat cea mai mare creștere față de anul 2012 sunt Bojdeuca „Ion Creangă”, Muzeul „Mihai Eminescu” și Colecția „Istoria Teatrului Românesc” și Muzeul „Vasile Pogor”.  

Atragerea unui număr mai mare de vizitatori se datorează implementării programului de revitalizare a muzeelor literare ieșene, cuprins în planul de management, care a însemnat în 2013 organizarea a numeroase activități și evenimente care au pus în evidență patrimoniul cultural, implementarea unui noi identități vizuale, dar și transformarea spațiilor exterioare în unele prietenoase și deschise publicului. Printre acțiunile întreprinse se numără concerte, expoziții, concursuri literare, activități în aer liber, amenajarea unei biblioteci în Parcul Lecturii de la Casa Pogor, precum și Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași (FILIT) care a atras public internațional.

 Parteneriatele încheiate în 2013 și acordarea unui interes deosebit comunicării cu publicul au dat naștere la proiecte neconvenționale care au contribuit semnificativ la creșterea vizibilității Muzeului Literaturii Române Iași, implicit a numărului de vizitatori. Astfel, instituția a reușit o schimbare de percepție și a atras un public eterogen.

Muzeul Literaturii Române Iași planifică și pentru anul 2014 o serie de acțiuni care să pună în lumină patrimoniul și care să crească nivelul de conștientizare în rândul publicului, în special celui tânăr.

 Acest articol a fost scris de pe un laptop DELL, de la partenerii nostrii, Madd Electronics.

Search

mai, 2024