La multi ani, Nicolas Cage!

Nicolas Cage (n. 7 ianuarie 1964, Long Beach, California, SUA) este pseudonimul lui Nicolas Kim Coppola, un actor american, laureat alPremiului Academiei Americane de Film în 1996 pentru cel mai bun actor în rol principal, pentru rolul său din filmul Leaving Las Vegas. Și-a început cariera în televiziune în anul 1981.

În total a jucat în peste 60 de filme inclusiv Face/Off(1997), Ghost Rider(2007) și Knowing(2009). A fost căsătorit de 3 ori cu: Patricia Arquette, Lisa Marie Presley și Alice Kim Cage cu care este încă căsătorit.

A urmat studiile la liceul din Berverly Hills urmând să meargă la Școala de Teatru, Film și Televiziune de la UCLA.

Pentru a evita orice formă de nepotism fiind nepotul lui Francis Ford Coppola, a decis să-și schimbe numele din Nicolas Coppola în Nicolas Cage. A colaborat cu unchiul sau în filmele „Rumble Fish“ și „Peggy Sue Got Married“.

În 1987 a jucat în comedia romantică numită „Moonstruck“ împreună cu Cher; filmul Wild at Heart regizat de David Lynch în 1990; a avut un rol principal în 1999 în filmul Bringing Out the Dead regizat de Martin Scorsese și ca să nu uităm de rolul lui foarte bine jucat în filmulMatchstick Men în 2003.

A fost nominalizat de 2 ori pentru un Oscar, câștigând odată în rolul unui alcoolic sinucigaș în Leaving Las Vegas. În ciuda acestor succese, marea majoritate a filmelor de la începutul carierei nu au avut cele mai bune încasări, spre exemplu filmul 8mm care nu a vândut cele mai multe bilete dar este acum considerat un film foarte bun. Pentru rolul din filmul Captains Corelli’s Mandolin a învățat să cânte la mandolină. Filmele Lord of War și The Weather Man care au apărut în 2005 și în care Nicolas Cage a avut rolul principal nu au avut vânzări foarte bune în ciuda criticilor pozitive pe care Cage le-a primit pentru aceste filme.

Sursă (date+fotografie): wikipedia.org

Acest articol a fost scris de pe un laptop DELL, de la partenerii nostrii, Madd Electronics.

 

 

 

Search

mai, 2024