La multi ani Brad Pitt!

William Bradley „Brad” Pitt (n. 18 decembrie 1963) este un actor american, producător de film și activist social. A devenit celebru la mijlocul anilor 1990 după ce a interpretat rolurile principale din filmele Interviu cu un vampir în 1994 și Seven în 1995.

Brad Pitt a fost nominalizat la Premiile Oscar pentru rolul său din filmul Twelve Monkeys din 1996 și pentru rolul din Strania poveste a lui Benjamin Button din 2009. El a fost etichetat ca fiind unul dintre cei mai atrăgători bărbați din industria filmului.

Pitt a urmat Liceul Kickapoo, unde a fost membru al echipelor de golf, tenis și înot. A participat la cluburile de bază și criminalistică, la diverse polemici și la muzicaluri.

După absolvirea liceului, Pitt a fost admis la Universitatea din Missouri, în 1982, licențiat în jurnalism, cu specializare în publicitate. Ca membru al fraternității Sigma Chi, a apărut în câteva show-uri ale fraternității. Cum se apropia terminarea facultății, Pitt a văzut cum prietenii săi se angajau, însă el nu se simțea pregătit să se așeze undeva la casa sa. I-au plăcut foarte mult filmele, despre care spunea că sunt un portal către diferite lumi și, din moment ce filmele nu se făceau în Missouri, a decis să meargă acolo unde sunt făcute.

Cu două săptămâni înainte de a-și obține diploma, Pitt a părăsit universitatea și s-a mutat în Los Angeles pentru a lua lecții de actorie.

Pitt deține o companie de producție numită Plan B Entertainment, care a produs filmul The Departed, în 2007, ce a câștigat premiul Academy Award pentru Best Picture și nominalizare pentru premiul BAFTA.

Nume la naștere William Bradley Pitt
Născut 18 decembrie 1963 (50 de ani)
Shawnee, Oklahoma
Înălțime 180 cm

Sursă (date+fotografie): wikipedia.org

Acest articol a fost scris de pe un laptop DELL, de la partenerii nostrii, Madd Electronics.


Search

mai, 2024