S-a demonstrat: Poţi lansa un startup online în doar 54 de ore!

În week-endul 01-03 noiembrie, aproape o sută de tineri din Iaşi au învăţat ce înseamnă să-ţi construieşti un business online.  Acest lucru s-a întâmplat în cadrul evenimentului Startup Weekend Iaşi care a fost un maraton de 54 de ore în care participanţii au ajuns acasă doar pentru a dormi.

Startup Weekend Iaşi a început vineri seară când au fost prezentate peste 20 de idei, iar în urma voturilor celor prezenţi în sală, au ramas doar 13 idei, echipele formându-se natural în jurul lor. Sâmbătă dimineaţă echipele au început efectiv lucrul iar la prânz au intrat în scenă mentorii. Lista mentorilor a cuprins oameni din mediul de business IT romanesc şi străin care le-au dat sfaturi participanţilor despre cum să-şi implementeze corect ideile. Deşi echipele au lucrat lucrat sambâtă noaptea până târziu, duminică la micul dejun toţi erau prezenţi şi gata pentru o nouă zi care se anunţa lungă. Şi aşa a fost: în timp ce programatorii lucrau de zor pentru a construi prototipul aplicaţiei sau site-ului, ceilalţi lucrau la modelul de business, iar marketingul pregătea prezentarea. Însă nu au lucrat singuri pentru că şi duminică mentorii au fost alaturi de toate echipele cu sfaturi practice astfel încât la final totul să iasă cât mai bine.

“Am învăţat că se poate. Se poate să transformi o idee într-un start-up în doar 54 de ore. Se poate să întâlneşti oameni deosebiţi, alături de care să faci o echipă de lucru perfect funcţională, cu toate ca v-aţi cunoscut vineri seară. Se poate sa muncesti la idee, la grafică, la prototip şi să faci testare de piaţă, totul în doar 54 de ore” spune Mădălina Băisan, una dintre participante.

Aşadar dupa un week-end plin atât pentru echipe cât şi pentru mentori vine şi momentul mult aşteptat: echipele îşi prezintă munca în faţa juriului şi a celor prezenţi în sală. La finalul prezentărilor juriul a desemnat câştigatorii pe baza unor criterii şi a unui punctaj cunoscut înainte de toţi participanţii. Pe locul 3 s-a clasat echipa Oasis Legal – un dicţionar online de termeni juridici, locul 2 a fost adjudecat de Boomerank – o aplicaţie de mobil prin care poţi oferi feedback rapid în legătură cu serviciile şi produsele pe care le cumperi, iar locul 1 a fost câştigat de Social Juke Box – o aplicaţie de mobil care îţi permite să inserezi piesele favorite în playlistul cafenelei în care te afli.

“Am avut un weekend extraodinar. M-am inregistrat la Startup Weekend Iaşi, ideea s-a calificat vineri seară, am format o echipă mică dar foarte faină alături de care am lucrat non-stop şi am câştigat locul 1 duminică! Experienţa asta bate orice altceva!” povesteşte Andrei Grăunte team leaderul echipei câştigătoare şi cel care a avut ideea serviciului Social Juke Box.

„Recomand tuturor celor din jurul meu sa îşi ia inima în dinţi şi să participe la Startup Weekend Iaşi anul viitor pentru că e o experienţa care trebuie trăită, nu povestită.

Îţi testează capacităţile pe atât de multe planuri, cum puţine alte situaţii din viaţă o pot face. Şi mai ales le recomand tuturor să vina cu o idee şi să participe la pitch vineri seară, pentru că anul viitor voi fi acolo, cu pitch-ul numarul 1! – Madalina Băisan, participantă la Startup Weekend Iaşi.

Acest articol a fost scris de pe un laptop DELL, de la partenerii nostrii, Madd Electronics.

Search

mai, 2024