S-a lansat platforma de călătorie FILIT. Curse gratuite din nord-estul Moldovei, Bucureşti şi Chişinău

Publicul din regiunea de nord-est a Moldovei, din Bucureşti şi din Chişinău are de astăzi posibilitatea să rezerve locuri pentru cursele gratuite tur-retur puse la dispoziţie de organizatorii Festivalului Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi (FILIT), în perioada 23-27 octombrie.

„Publicul este foarte important pentru noi, fie că vorbim despre cel şcolar, profesional sau despre marele public. Acesta nu va fi doar cel ieşean, ci şi regional sau chiar mai de departe. Ne-am gândit în primul rând la acei tineri pentru care un bilet de transport înseamnă foarte mult. Ni s-a părut firesc să le dăm posibilitatea să vină la FILIT gratuit, să le oferim accesul liber la întâlnirile cu marii autori şi să se poată întoarce tot gratuit acasă, la finalul zilei”, a declarat Dan Lungu, manager al FILIT şi director al Muzeului Literaturii Române Iaşi.

Iubitorii literaturii sunt invitaţi să acceseze platforma online http://travis.ro/filit-iasi/, unde pot alege cursa dorită din Bacău, Botoșani, Piatra Neamț, Vaslui, Suceava, Chișinău și București. Formularul este unul simplu de completat, incluzând numele şi prenumele, un număr de telefon şi un e-mail. În urma acestui pas vor fi generate automat un e-mail de confirmare a rezervării și un cont de unde vor putea fi gestionate ulterior rezervările. Călătorii sunt rugaţi să fie prezenți la îmbarcare cu cel puțin un sfert de oră înainte de ora de plecare afișată și să aibă asupra lor o copie imprimată a confirmării de rezervare.

De asemenea, pentru a beneficia de transportul gratuit oferit de către FILIT, doritorii sunt rugaţi să prezinte la îmbarcare un volum al unuia dintre autorii care sunt invitați la această primă ediție a festivalului.

Toate cursele vor pleca la ora 09.00, cu excepţia celei din Bucureşti, care va pleca la ora 07.00. Returul spre destinaţiile amintite va avea loc în fiecare zi la ora 01.00 (pentru Bucureşti, ora 00.00).

Stațiile de îmbarcare vor fi următoarele:

  • Bacău: Hotel Moldova
  • Botoșani: pe Calea Națională, în apropiere de Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” și Magazinul „Botoșani”
  • Piatra Neamț: Gara CFR
  • Vaslui: bulevardul Ștefan cel Mare, în apropiere de Hotelul Racova
  • Suceava: Autogara Suceava, în apropiere de Biserica Armenească
  • Chișinău: Hotel Chișinău
  • București: Piața Constituției. La această cursă pot face rezervări și pasageri din Buzău sau Focșani, cu mențiunea că stațiile de îmbarcare le vor fi comunicate punctual și nu prevăd intrarea autocarelor în localități.

Pentru retur, stația de îmbarcare din Iași se găsește în apropiere de Casa Dosoftei. Stațiile de destinație sunt aceleași precizate în cazul plecărilor.

Cursele de transfer cu plecare din Iași puse la dispoziție de către organizatorii festivalului sunt disponibile doar pentru persoanele care au sosit la Iași utilizând această facilitate. Rezervările pentru retur sunt valabile doar în condițiile prezentării la cursa de sosire la Iași.

Travis Tourism este furnizorul oficial de servicii de călătorie și evenimente al FILIT Iaşi, ediția I.

Programul detaliat al FILIT va fi făcut public în scurt timp pe site-ul www.filit-iasi.ro şi în catalogul evenimentului.

Puteţi afla mai multe informaţii legate de FILIT și prin intermediul paginii oficiale de Facebook a festivalului: http://www.facebook.com/filit.iasi.

Acest articol a fost scris de pe un laptop DELL, de la partenerii nostrii, Madd Electronics.


 

Search

martie, 2024