4 octombrie – Ziua Internaţională a Animalelor

Ziua Internaţională a Animalelor este sărbătorită în fiecare an la 4 octombrie. A fost proclamată oficial de Organizaţia Internaţională pentru Protecţia Animalelor în anul 1931, în memoria Sfântului Francisc de Assisi (1182-1226), întemeietorul Ordinului Franciscan şi protectorul animalelor, canonizat la 4 octombrie 1228.

Primele lucrări privind drepturile şi protecţia animalelor au fost publicate abia în secolul al XVIII-lea. Prima lege pentru protecţia animalelor s-a numit ‘Martin’s Act’ şi a fost votată de Parlamentul britanic la 22 iulie 1822. După 1945, ziua de 4 octombrie a fost proclamată oficial Ziua internaţională pentru protecţia animalelor, fiind sărbătorită an de an pe întreg mapamondul.

„Patronată de Sfântul Francisc de Assisi care a propovăduit respectul pentru animale, ziua de 4 octombrie, proclamată oficial Ziua Internaţională a Animalelor, în 1945, este dedicată onorării, binecuvântării şi protecţiei animalelor din întreaga lume”, spune Carmen Arsene, vicepreşedinta Federaţiei Naţionale de Protecţie a Animalelor (FNPA).

Sfântul Francisc de Assisie îmbrăca în haine sărăcăcioase, cerşea pentru a se întreţine şi predica despre puritate şi pace. Vizita spitale, îi ajuta pe bolnavi şi îi considera pe toţi oamenii fraţi. Iubea animalele, considerându-le creaţia lui Dumnezeu şi fraţi ai omului.

Sursă date: finaciarul.ro

Sursă fotografie: pisikana

Acest articol a fost scris de pe un laptop DELL, de la partenerii nostrii, Madd Electronics.



 


 


Search

mai, 2024