YouthBank recrutează tinerii celor 7 coline

IAȘI, 23 septembrie 2013 – Până la 28 septembrie liceenii ieșeni pot deveni membrii echipei YouthBank  pentru a da culoare orașului.

Ce fac liceeni cool din Iași ? Se implică în proiecte pentru dezvoltare urbană, conștientizare, dezbatere, copiii defavorizați, promovarea culturii, artelor  și sportului.  Au mai ramas 5 zile pană cand liceeni ieșeni pot aplica pentru un loc in echipa YouthBank.

Aflat deja la cel de-al IV-lea an de implementare, YouthBank le propune liceenilor din orașul Iași o alternativă de descoperire a sinelui și de dezvoltare personală. Programul promite o experiență unică, la finalul căreia tinerii vor dobândi abilități de strângere de fonduri, implementare și monitorizare de proiecte, de gestionare a unui fond financiar, de recrutare și de evaluare.

Campania de recrutare a noilor membri se va desfășura pana la data de 28 septembrie, tema acesteia făcând referire la spiritul de inițiativă al tinerilor. Pot aplica liceeni din clasele IX-XII, dornici să se implice în comunitatea ieșeană și care vor să rezolve probleme identificate în această arie. Este un mecanism care îi responsabilizează pe tineri oferindu-le șansa să ia atitudine.

Pentru a aplica, procedura este destul de simplă : intră pe www.youthbank.ro, completează formularul de înscriere căruia îi atașează scrisoarea de intenţie în care răspund la întrebarea „Cum vrei să aduci culoare orașului tău?” pană la ora 08:00, 28 septembrie 2013.

YouthBank este un program administrat de către un grup de adolescenți, selectați și instruiți în acest scop, și urmărește: constituirea, promovarea și administrarea transparentă a unui fond special destinat proiectelor implementate de către liceeni. Este un mecanism prin care sunt încurajate comportamente ale tinerilor legate de: filantropie, inițiativă civică, responsabilitate. Coordonat la nivel local de Fundaţia Comunitară Iaşi şi la nivel național de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare, programul YouthBank a câştigat titlul de “Cel mai bun proiect educaţional al anului 2010” la Gala Premiilor în Educaţie şi “Premiul pentru Cel mai bun proiect de voluntariat în domeniul tineret” la Gala Voluntariatului în anul 2011.

Mai multe detalii despre YouthBank Iași găsiți pe site-ul programului –www.iasi.youthbankromania.ro.

Persoană de contact:

Alina Luchian

Coordonator YouthBank Iași

T: 0746 229 211

E: iasi@youthbankromania.ro

***

Fundaţia Comunitară Iaşi

Misiunea Fundaţiei Comunitare Iaşi este îmbunătăţirea vieţii locuitorilor din zona Iaşi, prin mobilizarea şi distribuirea de resurse pentru iniţiative de dezvoltare locală. Programele noastre sprijină implicarea civică, educaţia tinerilor şi a copiilor, cultura, integrarea în viaţa comunităţii a grupurilor defavorizate, voluntariatul, parteneriatele şi dezvoltarea comunitară.

 

***

Asociația pentru Relații Comunitare a inițiat în România în anul 2006 programul YouthBank, adaptând și dezvoltând cu sprijinul Fundației Comunitare din Irlanda de Nord un model de implicare a tinerilor în viața comunității prin acordarea de finanțări locale.

Programul a fost pus în practică în etapa pilot în Cluj-Napoca, fiind continuat și dezvoltat local de către Fundația Comunitară Cluj începând cu anul 2008. Din 2009, Asociația pentru Relații Comunitare a sprijinit extinderea și consolidarea unei rețele de parteneri locali și echipe locale YouthBank în 11 comunități.

În prezent, programul se derulează în Alba Iulia, Baraolt, București, Cluj-Napoca, Iași, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Timișoara, Tîrgu-Mureș, pe baza unui set comun de principii și standarde agreate de către partenerii locali și naționali ai programului.

 

Search

mai, 2024