50 de ani de Lisa Kudrow

Daca saptamana trecuta l-am sarbatorit pe Matt LeBlanc aka Joey Tribbiani, astazi ii dedicam ziua Lisei Kudrow, adica zbuciumatei Phoebe Buffay, una dintre cele mai indragite prietene din sitcomul „FRIENDS” (1994-2004).  

Nascuta in Encino, California, Lisa Kudrow a absolvit Universitatea Vasaar, cu o diploma in biologie. Pasiunea pentru comedie si filme a venit in urma insistentelor unui  prieten de-al fratelui sau, comicul Jon Lovitz. Astfel, Lisa si-a inceput cariera de comedian in trupa „The Groundlings”. A fost singura femeie-comedian din „Transformers Comedy Troupe”, peroada in care a avut o relatie si cu Conan O’Brien. A avut un mic rol in sitcomul produs de NBC „Cheers”. In 1990 si-a incercat norocul si la Saturday Night Live, insa nu a fost aleasa pentru show. Cu toate acestea, in 1993 avea propriul ei show de televiziune.  

In 1994, Lisa avea sa joace intr-un serial TV care va dura timp de 10 ani. „FRIENDS” a fost rampa de lansare a actritei si modul prin care Lisa Kudrow a ajuns recunoscuta la nivel international. Cand artista a jucat rolul lui Phoebe din „FRIENDS”, ea era insarcinata, iar aceasta sarcina a fost inclusa in scenariu. In 1998 a castigat un premiu Emmy si, pe langa acesta, a mai avut o nominalizare la Globul de Aur si American Comedy Awards, 12 nominalizari pentru Screen Actors Guild Awards.  

Actrita a mai jucat si in serialul HBO „The Comeback” si, in prezent, face parte din distributia serialului „Web Terapy”, aflat la al treilea sezon. De asemenea, Lisa este unul dintre producatorii executivi ai reality show-ului „Who Do You Think You Are”.  

Pe langa rolul din „FRIENDS”, Lisa Kudrow a mai jucat si in „Lucky Numbers” (2000), „Dr. Dolittle 2” (2001), „Wonderland” (2003), „Happy Endings” (2005) si „P.S. I love you” (2007), „Bandslam” (2008), „Hotel for Dogs (2009) si „Easy A” (2010).  

Echipa InOras.ro ii ureaza „La multi ani”! 

Sursa: www.cinemagia.ro
Sursa foto: www.fanpop.com

Search

mai, 2024