79 de ani de Giorgio Armani

Giorgio Armani este un designer vestimentar italian recunoscut mai mult pentru colectiile sale dedicate barbatilor. A infiintat compania Armani in 1975, iar in 2001 a fost recunoscut ca cel mai de succes designer din Italia, cu un venit anual de 1,5 miliarde de dolari si cu o avere de 5 miliarde de dolari. Desi profesia sa de baza este cea de medic, Armani a intrat in lumea modei datorita pasiunii sale pentru arta fotografica.  

Din 1961 si pana in 1970, Giorgio Armania lucrat ca asistent de designer la casa de moda Nino Cerruti, unde a creat linia de haine pentru barbati „Hitman”. In 1970 a parasit compania pentru a lucra singur. A colaborat cu Sergio Galeotti pentru a pune bazele companiei Armani in 1974, iar in 1975 a introdus o linie pentru femei.  

Armani a fost recunoscut de catre cunoscatorii de moda, dupa ce a creat costume pentru nume mari de la Hollywood si, in special, pentru Richard Gere, pentru filmul „American Gigolo” in 1980. Costumul Armani a devenit un „must have” al celor care se declara adeptii elegantei, dar si o usurare pentru managerii care nu isi permit un designer personal. Cu alte cuvinte, costumele Armani sunt perfecte, pur si simplu se aranjeaza dupa trupurile celor care le poarta. 

Armani a creat o serie de costume in exclusivitate pentru personajul „Bruce Wayne” interpretat de Christian Bale, in filmul „The Dark Knight”.  De asemenea, el si-a deschis si un restaurant in Statele Unite ale Americii, numit „Armani Ristorante”.  

In afara de moda, Armani mai are ca hobby sportul. Este presedintele echipei de baschet Milan, este fanul echipei Inter Milan si creeaza echipamente pentru echipa nationala de fotbal a Angliei. Mai este responsabil si cu echipamentul echipei Chelsea FC, din august 2007.  

Echipa InOras.ro ii ureaza „La multi ani”! 

Sursa: www.cinemarx.ro
Sursa foto: www.moluxury.com

Search

mai, 2024