Cainii si stapanii lor

Stiti ca exista o teorie conform careia cateii seamana cu stapanii lor, nu-i asa? Un fotograf elvetian a vrut sa testeze personal aceasta teorie. Asa ca a creat un album care sa demonstreze ca realitatea sta exact cum spune zicala.  

Sebastian Magnani, in varsta de 27 de ani, a produs imaginile ca parte dintr-o serie numita „Underdogs”, care infatiseaza animalele de companie si proprietarii in aceeasi ipostaza. Folosindu-se de anumite tehnici care i-au permis sa manipuleze imaginea cum a vrut, adica sa imbrace cainii precum stapanii, tanarul fotograf a reusit sa transfere trasaturile canine chipurilor umane. „Am inceput proiectul in august 2009 si de cum mi-a venit ideea, am reusit sa am tot ce-mi trebuie, adica imagini cu cainii si stapanii lor”, a povestit el pentru „The Independent”.  

De unde vine asemanarea dintre caine si stapan?

 „Imi place ideea de ierarhie in diferite feluri. De acolo si numele proiectului, care are un impact atat psihologic, cat si filosofic. Cainii sunt considerati a fi loiali, deloc egoisti, de incredere, salvatori de vieti, distractivi si companioni de care poti fi mandru intr-o lume in care valorile scad gradual”, explica Magnani.

Seria „Underdogs” a fost publicata atat in SUA, cat si in Europa, iar telul acestui proiect a fost sa „creeze un singur moment de simbioza dintre om si bestie – sa fie unul”.  

Noua ni se pare tare ingenioasa seria de fotografii si chiar ni se pare ca animalutele seamana cu stapanii lor. Sau invers! In galeria foto de mai jos puteti vedea mai multe imagini.

 

Sursa: www.adevarul.ro
Sursa foto: www.modernism.ro

Search

mai, 2024