57 de ani de Chris Isaak

Cu tonurile elegante si melancolice ale vocii sale, Chris Isaak este unul dintre reprezentantii de seama ai stilurilor rock si country, care au fost combinate pentru prima oara in timpul anilor ’50 si ’60 de catre Roy Orbison. Chris Isaak a inceput sa cante dupa absolvirea liceului, cand a infiintat primul sau grup muzical rock pe care l-a numit Silvertone.  

In anul 1985, casa de discuri Warner Brothers a lansat primul album al grupului, care s-a bucurat de o buna primire din partea criticii, dar nu s-a vandut prea bine. In anul 1986, Chris Issak a inregistrat primul sau album solo si a intrat in Billboard Top 200 Album Charts. Dupa lansarea discului, Chris si-a inceput si cariera de actor de cinema cu un rol in filmul „Married to The Mob”, regizat de Jonathan Demme. Au urmat noi roluri in filme ca „Wild At Heart” sau „The Silence Of The Lambs”.  

Urmatorul album al lui Chris Isaak a aparut in anul 1989 si s-a intitulat „Heart Shaped World”. Discul a cunoscut adevaratul succes doar un an mai tarziu, cand David Lynch a inclus cantecul „Wicked Game” in coloana sonora a filmului „Wild At Heart”. Piesa „Wicked Game” a devenit hit de Top Ten, iar albumul „Heart Shaped World” s-a vandut in mai mult de 1 milion de exemplare.

Chris Isaak a pastrat aceeasi nota melancolica si acelasi stil de interpretare si in urmatoarele sale albume „San Francisco Days” din anul 1993 si „Forever Blue” din 1995. Ambele albume au primit discuri de aur si au lansat o serie de hituri, dintre care cel mai cunoscut a fost „Blue Hotel”. In anul 1996, Chris Isaak a lansat albumul „The Baja Sessions”, iar in anul 1998 a revenit in atentia publicului cu „Speak Of The Devil”.  

Cel mai recent album al sau a aparut in anul 2000 si s-a intitulat „3 For One (Chris Isaak Forever Blue)”. La fel cum el s-a inspirat din muzica lui Roy Orbison, Chris Isaak este la randul sau un model pentru o serie de muzicieni, cel mai cunoscut dintre ei fiind Jack Lukeman.  

Echipa InOras.ro ii ureaza „La multi ani”! 

Sursa: www.bestmusic.ro
Sursa foro: www.retrokimmer.com

Search

aprilie, 2024