50 de ani de George Michael

Georgios Kyriacos Panayiotou, cunoscut mai bine drept George Michael, a ajuns cunoscut in intreaga lume ca fiind jumatatea duo-ului Wham!. Artistul si-a asigurat faima odata cu aparitia primului sau album solo, „Faith”, lansat in 1987. Discul s-a vandut pana in prezent in peste 20 milioane de copii in intreaga lume si a fost numarul 1 atat in State, cat si in Marea Britanie, marcand nu mai putin de 4 single-uri pe primul loc in Statele Unite.  

Cariera de cantaret a lui George Michael a inceput prin infiintarea unei trupe, „The Executive”, alaturi de cativa prieteni. In 1981, formeaza impreuna cu Andrew Ridgeley formatia Wham!. Primul album al trupei, „Fantastic”, a fost un succes instant, la mai putin de un an lansand primul lor single – „Wham Rap! (Enjoy What You Do)”. Dupa succesul pe care piesele solo „Careless Whisper” (1984) si „A Different Corner” (1986) le-a cunoscut, zvonurile despre dezbinarea Wham! au fost confirmate, nu inainte de a mai lansa un album si a sustine un concert cu casele inchise la Wembley.  

Pana in prezent, artistul a vandut peste 80 de milioane de discuri in intreaga lume, conform site-ului sau oficial. A cantat alaturi de mai multi artisti renumiti precum Elton John – controversatul cantec de protest adus razboiului din Iraq – „Shoot the Dog” sau Paul McCartney (clasica piesa Beatles „Drive My Car” in cadrul Live 8, 2005).  

Initial rezervat asupra orientarilor sale sexuale, George Michael a confirmat in cele din urma ca este homosexual, dupa numeroase scandaluri publice de indecenta. De-a lungul timpului, cantaretul s-a confruntat si cu dependenta de droguri, fiind implicat in mai multe incidente ce au avut la baza consumul de stupefiante.  Este cunoscut pentru actiunile sale caritabile, dar si pentru atitudinile politice pe care le-a luat de-a lungul timpului (majoritatea condamnand politica razboinica a presedintelui Bush si a premierului britanic Tony Blair).  

Echipa InOras.ro ii ureaza „La multi ani”!   

Sursa: www.bestmusic.ro
Sursa foto: www.fanpop.com

Search

martie, 2024