35 de ani de Zoe Saldana

Zoe Yadira Saldana Nazario si-a inceput cariera de actrita intr-un episod din serialul „Law & Order” din 1999, pe cand studia la Faces Theater Program. A parasit cursurile scolii dupa ce a aparut in filmul „Center Stage” (2000 ). In 2003 a interpretat-o pe Anamaria in filmul „Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl” si a aparut intr-un numar de seriale de televiziune si filme apreciate de criticii de specialitate.  

In 2004, Zoe Saldana a jucat  in „The Terminal”, o comedie dramatica regizata de Steven Spielberg despre un barbat ramas blocat intr-un terminal al Aeroportului International John F. Kennedy din New York. I-a avut parteneri pe Tom Hanks si Catherine Zeta-Jones. Un an mai tarziu, Saldana joaca alaturi de Ashton Kutcher in „Guess Who”, o comedie romantica ce dezbate relatiile interrasiale intr-o maniera amuzanta si facila.   

In 2009, Zoe Saldana a aparut in clipul piesei „La llave de mi corazon” a lui Juan Luis Guerra. In acelasi an, ii da viata Uhurei in „Star Trek”, apoi ia in primire personajul Neytiri in „Avatar”, regizat de James Cameron. Rolul printesei poporului Na’vi i-a adus actritei o crestere de popularitate imensa si aprecieri critici pozitive fata de jocul ei interpretativ. In plus, ofertele au inceput sa curga pentru ea din partea producatorilor de filme comerciale cu bugete foarte mari.  

Au urmat peliculele de succes „Death at a Funeral” si „The Losers”, apoi „Burning Palms”, „Takers” alaturi de Chrid Brown si Matt Dillon, „Colombiana” in regia lui Luc Besson si „The Words”. Si-a anuntat prezenta in sequel-ul „Star Trek”, reluandu-si rolul lui Nyota Uhura, dar si in „Blood Ties”, alaturi de Mark Wahlberg si Marion Cotillard, precum si in „Avatar 2”.  

Zoe Saldana este singura actrita care a avut trei filme in box office top twenty pentru trei saptamani consecutive, filmele fiind „Avatar”, „The Losers” si „Death at a Funeral”. In 2010 a fost imaginea Calvin Klein pentru linia Envy. Saldana este interesata de moda si are propria ei linie de haine, numita Arasmaci, majoritatea modelelor fiind influentate de moda din Republica Dominicana.  

Echipa InOras.ro ii ureaza „La multi ani”!   

Sursa: www.roportal.ro
Sursa foto: www.fanpop.com

Search

mai, 2024