Reteta olteneasca: Gulii umplute a la Steaua Dunarii

Reteta face parte din proiectul „Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications, in parteneriat cu brandul Arpis. Reteta „Gulii umplute” a fost primita de la Pensiunea Steaua Dunarii din Comuna Eselnita – Jud. Mehedinti (Oltenia) si preparata de Casa Oprescu, gazda proiectului in perioada mai – iunie.  

Din luna martie, derularea activitatilor din cadrul proiectului de responsabilitate sociala se realizeaza cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat in 1992. Portofoliul de produse Arpis contine faina de malai, faina din grau, gris, otet, ulei etc.    

Ingrediente

  • Carne tocata = ½ kg
  • Gulii medii   = 6 buc
  • Orez  = 50 gr
  • Ulei Arpis, Sare, piper, 1 ceapa, marar, smantana 0,2 kg.

Modul de preparare

Se curata guliile, se scoate miezul cu ajutorul unei lingurite (trebuie scobite rotund fara a fisura peretii guliei) dupa care se umplu cu aluatul de carne cu orez, sare, piper, ceapa (ca la sarmale). Se pun la fiert cca. 1 ora in apa cu ulei Arpis.  

Dupa ce guliile umplute sunt fierte se adauga smantana cu mararul si pot fi servite calde cu sosul de smantana si marar presarat deasupra.  

Despre Pensiunea Steaua Dunarii

Construita in anul 2001 si fiind prima pensiune din Parcul Natural Portile de Fier, Pensiunea STEAUA DUNARII a fost complet renovata in anul 2012 si ofera in acest moment turistilor romani si straini conditii de cazare si masa dintre cele mai bune.

Situata intr-o locatie ce ofera ca priveliste imaginea iesirii fluviului din Cazanele mici, precum si cea a Muntelui Ciucarul Mare (318 m) sau Ciucarul Mic (313 m), pensiunea dispune de 13 camere duble (twin room), 2 camere triple, 2 apartamente (family suite), 4 camere matrimoniale, toate fiind dotate cu televizor, baie proprie cu dus, incalzire centrali, apa calda si rece in permanenta.

Despre proiect

Proiectul „Descopera traditiile culinare romanesti” este derulat de agentia Russenart Comunications in parteneriat cu brandul Arpis, in perioada februarie – noiembrie 2013 si este sprijinit de 47 de parteneri media (televiziuni, publicatii tiparite si online, bloguri). Partenerul special al proiectului este site-ul de turism culinar,  www.chefbuzu.com.  

Retetele traditionale din Oltenia au fost puse la dispozitia proiectului de: Casa Oprescu, Pensiunea Steaua Dunarii si Adrian Buzoianu (www.chefbuzu.com).


Search

decembrie, 2024