TEDxIasi si inovarea

Sambata, 25 mai, a avut loc in cadrul Bibliotecii Central Universitare din Iasi cea de-a patru editie a TEDx, organizata in orasul nostru.  Avand ca tema Improved and Inspired through Innovation, editia din acest an i-a avut ca invitati de seama printre altii pe Dan Bulucea – CEO al Google Romania, Alexandru Catalin Cosoi – strateg in departamentul de securitate al BitDefender precum si Todi Pruteanu, director PR & Corporate Affairs la Microsoft Romania sau Dumitru Dorin Prunariu, singurul roman ajuns in spatiul cosmic.

Avand la dispozitie 20 de minute fiecare, speakerii au incercat pe cat de mult posibil sa prezinte modul in care acestia au ajuns la o cariera de succes si nu in ultimul rand, cum au reusit sa se mentina in aceasta pozitie.Putinele totusi momente amuzante nu au ezitat sa faca deliciul publicului. De la anii de liceu pana la tranzitia de la un job catre altul, mici povestioare au destins atmosfera in sala mare a Bibliotecii Central Universitare.

Am aflat si multe lucruri destul de interesante despre casa cu panouri solare, mana bionica sau masinile ce se conduc singure.  Va spunem si voua, ca daca vreti sa traiti intr-o casa ce poate fi mutata si asamblata oriunde ce se incalzeste si racoreste singura aveti nevoie de minim 70 000 de euro si ca mana bionica se pregateste sa fie pusa pe un robot si sa se mute pe tehnologie wireless pentru o mai buna functionalitate. 

Am aflat si de proiectele inovative google ce vor sa aduca omul mai aproape de arta, istorie cum ar fi  Google Art Project. Va invitam sa descoperiti operele de arta ale multor artisti cunoscuti sau mai putin cunoscuti si sa intrati in lumea artei, a frumosului. Noi am ramas impresionati de cat de clare sunt imaginile si cat de vast este catalogul. 

Totodata in cadrul discursului global TED am ajuns sa il cunoastem pe Marco Tempest , un magician ce a vorbit despre adevar si minciuna. Un video foarte interesant si captivant de 5 minunte in care a reusit sa ne spuna atat de multe. Urmariti-l si spuneti-ne si nou ce parere aveti. 

Search

mai, 2024