Se pregateste reabilitarea soselei Nicolina

Municipalitatea a semnat marti, 14 mai 2013, contractul de executie cu firmele de constructii pentru implementarea proiectului european de reabilitare a infrastructurii stradale in cartierele Nicolina-CUG. Astfel ca, dupa un an de licitatie, contestatii si reeveluari, municipalitatea a ales sa incheie contract cu asocierea firmelor Viarom Construct, Mari Vila, Vectra Service si Conest. Acestea au oferit suma de 50 de milioane de lei pentru a finaliza lucrarile.  

Oficialii Primariei au anuntat ca firmele de constructii vor realiza mai intai un sondaj in teren pentru a observa care este solutia tehnica de consolidare. Desi exista un proiect tehnic care stabileste deja toate aceste detalii, constructorul va realiza acest sondaj intr-o perioada de doua saptamani, astafel incat lucrarile propriu-zise vor incepe in cursul lunii iunie.  

Cele mai importante interventii se refera la reabilitarea pasajului Nicolina, pe o suprafata de 15.560 de mp. Constructorii vor consolida stalpii de sustinere si vor inlocui imbracamintea partii carosabile, a hidroizolatiei, vor repara trotuarele, vor reabilita parapetii si sistemul de iluminat. De asemenea, linia de tramvai de pe strada si soseaua Nicolina, in lungime de 8 metri, va fi inlocuita, iar pe acest traseu va fi amenajata si o pista de biciclisti cu o lungime de aproape 4 kilometri.  

Perioada de implementare a proiectului va fi de 35 luni, asadar santierul din zona Nicolina-CUG va fi deschis pana la data de 31.07.2015

Sursa si credit foto: www.ziaruldeiasi.ro

Search

aprilie, 2024