YouTube ar putea pune taxa pe videoclipuri

Google pregateste un serviciu pe baza de abonament pentru unele dintre canalele video ale platformei online de videoclipuri YouTube, in scopul finantarii unei game mai largi de continut. Aceasta masura s-ar putea aplica pentru pana la 50 de canale YouTube, iar utilizatorii se vor putea abona la fiecare canal pentru minim 1,99 dolari pe luna.  

Serviciul de abonare va permite operatorilor de canale sa realizeze continut precum show-uri TV si filme, a spus o sursa apropiata situatiei. Reclamele pe YouTube si alte site-uri similare au crescut rapid, insa reprezinta o parte extrem de mica a bugetelor televiziunilor. Reclamele video reprezinta o piata de 4,14 miliarde de dolari, in 2013, potrivit estimarilor eMarketer, dar reprezinta doar 2,4% din bugetul alocat publicitatii.  

YouTube a precizat pentru Financial Times ca nu are nimic de anuntat in privinta unui serviciu platit pentru canalele video, insa ar vrea sa creeze o platforma pe baza de abonament care ar putea aduce mai mult continut pe YouTube.  

YouTube, care a depasit un miliard de utilizatori pe luna, a propus deja in 2011 o serie de canale tematice gratuite, o modalitate de a pregati terenul pentru crearea canalelor pe baza de abonament. Platforma online a fost infiintata in 2005 de trei fosti angajati ai PayPal, iar in noiembrie 2006 a fost cumparata de Google.  

Sursa: www.mediafax.ro

Search

aprilie, 2024