O noua cafenea in Iasi

La inaugurarea oficiala a pasajului pietonal de la Hala Centrala va spuneam ca intre vestigiile zidurilor vor fi amenajate cafenele, librarii si magazine de artizanat. Iata ca, la aproape un an de la lansarea pasajului „Sfanta Vineri”, va mai exista un motiv de a trece prin acest loc, exceptand Galeriile de Arta ale Municipiului Iasi.  

Iesenii se vor putea delecta vara aceasta cu diferite licori racoroase, si nu numai, in cafeneaua-restaurant Passage Bistro – Cafe, spatiu care a fost adjudecat prin licitatie la sfarsitul anului trecut si care cuprinde o suprafata de 151 de metri patrati. Tot in aceasta perioada a fost adjudecat si spatiul pentru crearea unei parfumerii, insa inca nu am vazut nicio miscare concreta in acest sens.  

Pe langa aceasta noua cafenea, am vazut ca alte doua spatii ale pasajului sunt ocupate de un atelier de creatie si retusuri vestimentare si un magazin care poarta numele „Tattoo”. Abia asteptam sa vedem ce va fi si aici!  

Si pentru ca tot eram in zona, nu ne-am putut abtine si am facut si cateva fotografii esplanadei din fata Halei Centrale. Lucrurile par sa se miste destul de bine. S-a turnat betonul si acum se trece la refacerea infrastructurii pavimentului.    

Informatii suplimentare despre pasaj

Pasajul pietonal de la Hala Centrala a fost finalizat in 2012, dupa sase ani de la inceperea lucrarilor. In cadrul pasajului au fost inglobate si ruinele unei case boieresti din secolul al XVII-lea, descoperite in timpul lucrarilor, lucru care a dus la ingreunarea proiectului pentru un an. Investitia totala pentru acest pasaj s-a ridicat la 21 de milioane de lei, fonduri din bugetul local al municipiului Iasi. 

Stati pe aproape! Vom reveni cu detalii legate de deschiderea cafenelei Passage Bistro – Cafe!

Sursa: www.zazullina.info / www.live-iasi.ro

Search

aprilie, 2024