Vom avea parcare subterana in fata Teatrului National

Consilierii locali ieseni au decis ieri, 30 aprilie 2013, aprobarea studiului de fezabilitate pentru parcarea subterana din centrul orasului, din cadrul controversatului proiect „Modernizarea si reabilitarea parcului public al Teatrului National «Vasile Alecsandri»“.  

Proiectul final, estimat la o valoare de 18,8 milioane de euro, va fi depus in scurt timp pentru finantare din fonduri europene nerambursabile. Durata de realizarea a proiectului este de trei ani, din momentul inceperii acestuia, posibil catre finalul anului in curs.

Cele trei componente ale acestuia sunt:

  • „Restaurarea sitului istoric al Teatrului National Vasile Alecsandri”, care presupune amenajarea unei suprafete de 12.078 metri patrati, in zona Cub-ului pe zona dintre Casa Bals, Notre Dame de Sion, unde se vrea construirea unei piatete in jurul statuii lui Miron Costin;

  • „Refacerea Esplanadei Teatrului National” pe o suprafata de 10.036 metri patrati, intre Teatrul National si Bulevardul Stefan cel Mare, care presupune mentinerea aliniamentelor de platani;

  • Realizarea unei parcari subterane de 230 de locuri, cu accese dinspre strazile I. C. Bratianu si Agatha Barsescu. Intrarea in parcarea subterana se va face prin doua rampe cu latimea de 6 metri realizate dinspre strada I.C. Bratianu si Agatha Birsescu. Soferii vor intra sau iesi din parcare pe doua scari simple sau pe alte doua scari si ascensoare.

Oficialii Primariei Iasi sustin ca, in prealabil, va fi organizata o dezbatere publica de catre Agentia Nationala de Mediu, pas obligatoriu in vederea obtinerii finantarii.

Sursa: www.adevarul.ro

Search

aprilie, 2024