Reteta banateana: Stufat de miel la tigaie

Reteta face parte din proiectul „Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications, in parteneriat cu brandul Arpis. Reteta „Stufat de miel la tigaie” a fost primita de la Pensiunea Select, Baile Herculane, (Banat) si a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul proiectului  

Din luna martie, derularea activitatilor din cadrul proiectului de responsabilitate sociala se realizeaza cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat in 1992. Portofoliul de produse Arpis contine faina de malai, faina din grau, gris, otet, ulei etc.    

Ingrediente

  • Un miel gras
  • Ceapa verde 
  • Usturoi verde, piper 
  • Ceapa uscata
  • Rosii in bulion
  • Vin alb
  • Sare,verdeata

Modul de preparare

Carnea se taie in bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ceapa si usturoiul verde se taie in bucati mai mari. Dupa ce s-a calit carnea in ulei si ceapa uscata, se adauga apa cat sa acopere carnea.  

Cand carnea s-a fiert aproape de tot se pune ceapa, usturoiul verde apoi si rosiile decojite. Se potriveste de sare, iar la sfarsit se pune vinul alb. Dupa ce a scazut suficient se adauga verdeata. Se serveste cu mamaliga calda.


Despre Pensiunea Select

Situata un centrul statiunii Baile Herculane, Pensiunea SELECT se remarca prin confortul locatiei, amabilitatea personalului si a proprietarilor, dar si prin preparatele culinare deosebite.

Toate camerele dispun de baie proprie dotata cu uscator de par si halate, au aer conditionat, minibar, seif, televizor LCD, internet, telefon si fax.


Despre proiect

Proiectul „Descopera traditiile culinare romanesti” este derulat de agentia Russenart Comunications in parteneriat cu brandul Arpis, in perioada februarie – noiembrie 2013 si este sprijinit de 47 de parteneri media (televiziuni, publicatii tiparite si online, bloguri). Partenerul special al proiectului este site-ul de turism culinar,  www.chefbuzu.com.  

Retetele traditionale din Banat au fost puse la dispozitia proiectului de: Adrian Buzoianu (www.chefbuzu.com), Laura Laurentiu (www.retetecalamama.ro), Pensiunea Select, Hotel Senator si Casa Altringen.

Search

mai, 2024