Ziua Internationala a Jazz-ului

In noiembrie 2011, in timpul Conferintei Generale UNESCO, comunitatea internationala a proclamat ziua de 30 aprilie ca „Ziua Internationala de Jazz-ului”.  

Aceasta zi este destinata constientizarii comunitatii internationale asupra virtutilor jazz-ului ca un instrument educational, precum si o forta de pace, unitate, dialog si cooperare intre oameni. Multe guverne, organizatii ale societatii civile, institutii de invatamant, persoane particulare sunt in prezent angajate in promovarea muzicii de jazz.  

„Jazz-ul a fost o forta de transformare sociala pozitiva de-a lungul istoriei sale si ramane la fel si astazi. Acesta este motivul pentru UNESCO a creat Ziua Internationala a Jazz-ului. De la radacinile sale in perioada sclaviei, aceasta muzica a ridicat o voce pasionala impotriva tuturor formelor de opresiune, o voce semnificativa pentru toate culturile. Aceleasi obiective ghideaza si UNESCO in eforturile sale de a construi punti de dialog si intelegere intre toate culturile si societatile.” (Irina Bokova, Director General UNESCO)  

Va lasam sa ascultati unele dintre cele mai celebre melodii de jazz din lume! 

Sursa foto: www.dc.about.com

Search

mai, 2024