Programul spitalelor in perioada sarbatorilor

Cu totii stim ca in perioada sarbatorilor, de obicei, se fac excese de toate felurile, de la cele alimentare pana la cele legate de licorile bahice. De aceea, pe perioada sarbatorilor pascale, asistenta medicala spitaliceasca va fi asigurata atat pentru adulti cat si pentru copii, in timpul celor trei zile (5-7 mai). In toata tara, singurele spitale deschise sunt cele de urgenta si cele care au programate interventii chirurgicale care nu pot fi amanate.  

 „Vom avea un program normal, spitalul fiind deschis non-stop. Estimam o crestere a numarului de pacienti, incepand cu prima zi de Paste. Sectia de Gastroenterologie si Unitatea de Primire Urgente vor fi, cu siguranta, supraaglomerate. Avem pregatite materialele sanitare necesare. Chiar si conducerea spitalului, managerul, directorul medical si directorul de ingrijiri vor lucra prin rotatie“, spune ec. Ioan Barliba, managerul Spitalului „Sf. Spiridon“ din Iasi.  

La Institutul Regional de Oncologie medicii vor asigura asistenta medicala permanenta la Sectiile de Terapie Intensiva, Hematologie si Radioterapie. Timp de o saptamana acceleratorul de particule va fi inchis pentru un upgrade.  

Liniile de garda vor functiona normal, la fel si interventiile chirurgicale. Vom inchide de miercuri pana miercurea viitoare acceleratorul de particule, pentru a-i face un upgrade. Terapiile pacientilor vor fi temporizate in asa fel incat sa nu existe niciun fel de problema“, a spus ec. Mirela Grosu, directorul intermar al Institutului Regional de Oncologie.  

In aceasta perioada este necesara respectarea indicatiilor de regim igieno-dietetic de catre pacientii cu afectiuni digestive si continuarea medicatiei pentru patologia de baza. Alcoolul poate agrava patologia digestiva. 

Sursa: www.flacaraiasului.info
Sursa foto: www.rtv.net

Search

mai, 2024