Care e diferenta cu youtube.ro?

Astazi, 25 aprilie se lanseaza oficial in Romania youtube.ro. Ei bine, multi se gandesc care este diferenta? Cu ce ne afecteaza? Cu ce imbunatateste modul de vizionare al videoclipurilor de pana acum?

Cel mai direct aspect si (spunem noi) unul din cele mai importante este posibilitatea compozitorilor romani de a putea primi bani pentru videoclipurile uploadate pe site. Contractul incheiat intre Google Ireland Limited si Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania – Asociatia pentru Drepturile de Autor (UCMR-ADA) ofera dreptul de a colecta remuneratii, pentru utilizarile prin streaming a operelor muzicale de pe site.

Asadar, peste 7800 de compozitori si textieri romani de muzica (da, ati citit bine, 7800!!!) vor beneficia de acest parteneriat dintre youtube si artistii sau creatorii de continut. 

Cum se face toata treaba? Simplu. In functie de cate vizualizari are un clip, acesta  primeste o parte din reclama afisata. Pe langa acest aspect, suma depinde si de altele precum:

– Constanta upload-urilor pe facebook

– Originalitatea videoclipurilor uploadate

– Numarul de vizualizari al clipurilor

– Tipul de reclama

– Bugetele folosite

– Sumele oferite

– Orele de accesare, etc.

Totodata, continutul „imprumutat” duce la penalizarea celor care l-au uploadat, indiferent ca este doar o copiere a imaginii sau a fondului muzical.

Calitatea filmelor este de asemenea un aspect ce se schimba o data cu youtube.ro. HD-ul a devenit un standard de vizionare, avand in vedere ca sunetul este unul dintre cele mai importante „ cautari” ale utilizatorilor ce sunt din ce in ce mai exigenti.

Starul pop PSY cu Gangnam Style a ajuns sa castige peste 8 milioane de dolari, datorita celor 19 milioane de vizualizari in 24 de ore si multi viseaza si ei la astfel de castiguri.

Asa ca, dragilor daca vreti sa il depasiti, spor la uploadat!

Sursa: succesulpe.wordpress.com
Sursa foto: The Hub Bucharest

Search

aprilie, 2024