71 de ani de Barbra Streisand

Sarbatorita noastra de astazi este o voce inconfundabila in spatiul muzical international. Castigatoare a 2 premii  Oscar, unul pentru „Cea mai buna actrita”  si altul pentru „Cea mai buna compozitoare”, dar  si a numeroase premii  Emmy, Grammy si  Golden Globe, Barbra Streisand detine cincizeci de albume de aur, fiind astfel pe locul doi in topurile din toate timpurile, inaintea celor de la The Beatles si The Rolling Stones. Astfel, ea este unul dintre primii artisti cu vanzari record de aur si care nu a facut parte din revolutia rock & roll, care a dominat zona de inregistrari timp de patru decenii.

Desi si-a dorit dintodeauna sa fie actrita, succesul l-a cunoscut  in postura de cantareata, de  cum s-a prezentat la concursul pentru tinere talente organizat de The Lion. Asa a inceput periplul sau prin cluburile de noapte din New York. Prima aparitie speciala la televiziune a fost la  CBS  in „My Name is Barbra”, care a facut-o cunoscuta la scara nationala.

Vocea puternica si registrul amplu de 3 octave au ajutat-o sa parcurga cu usurinta toate genurile muzicale: pop, rock, balade sau muzica pentru spectacole de  music-hall. Colaborarile  cu alti artisti  au dus la obtinerea unor succese  de top: No More Tears, Donna Summer, Neil Diamond, Barry Gibb, Celine Dion, Judy Garland, Ray Charles, Frank Sinatra, Johnny Mathis, Kim Carnes si Bryan Adams.

De-a lungul anilor, Barbra a dus o puternica campanie in strangerea de fonduri pentru lupta impotriva SIDA, educatia si protectia minoritatilor. In februarie 2001 i-a fost conferit premiul Institutului American de Cinematografie pentru munca sa ca regizoare, actrita, scenarista si compozitoare AFI Life Achievement Award. A obtinut Medalia Nationala pentru Arte conferita de guvernul SUA si este decorata cu Legiunea de Onoare de catre Guvernul Francez in 2007.  

Echipa InOras.ro ii ureaza „La multi ani”! 

Sursa: www.cinemagia.ro
Sursa foto: www.fanpop.com

Search

martie, 2024