Campionatul mondial de sah

Intre 21-30 aprilie 2013, Iasul devine capitala mondiala a sahului. Asociatia judeteana de sah va organiza in parteneriat cu au­to­ritatile locale o noua editie a Campionatului Mondial de Sah, care se remarca printr-un numar record de parti­cipanti: peste 230 de sahisti din 38 de tari.  

La deschiderea oficiala a evenimentului de la Congress Hall Palas ar putrea sa participe si ministrul Tineretului si Sportului, Nicolae Ba­nicioiu. Rundele din cadrul competitiei vor fi organizate pana pe 30 aprilie si se vor incheia cu festivitatea de premie­re a participantilor.  

Sportivii pot castiga premii de la 100 de euro pana la 700 de euro. Cele mai valoroase premii, de 1.000 de euro, 1.200 de euro, respectiv 1.500 de euro, vor fi destinate participan­tilor care ajung pe podium. Pe langa acestea, organizatorii vor oferi cinci premii cu valori intre 100 de euro si 500 de euro pentru categoria feminina, precum si alte premii speciale.  

In perioada urmatoare sunt in pregatire o alta serie de evenimente dedicate acestui sport intelectual, cu ar fi proiectul Sahul in gradinite si in scoli, in luna mai; in iunie, Campionatul national de juniori la care vor participa 350 de sportivi din toata tara; in august, campionatul de senioare

Sursa: www.ziaruldeiasi.ro

Search

mai, 2024