45 de ani de Patricia Arquette

Sarbatorita noastra de astazi este binecunoscuta actrita din serialul „Mediumul”, unde o intepreteaza pe Allison Dubois, o mama a trei copii care are abilitatea de a comunica cu cei morti, mai exact, are viziuni cu cei care au fost omorati, dar si cu ucigasii acestora. De altfel, pentru acest rol, Patricia Arquette a primit premiul Emmy cu distinctia „Cea mai buna actrita” in rolul principal dintr-un serial drama (2005) si cateva nominalizari la premiile Globul de Aur si SAG.  

Arquette s-a nascut in Chicago si a crescut in Los Angeles. Tatal ei a fost actorul Lewis Arquette iar fratii ei – Rosanna, Alexis, Richmond si David Arquette – sunt toti actori. La 15 ani a plecat de acasa, iar la 18 ani deja primise un rol intr-un film, „Pretty Smart”. Succesul a venit in 1987, odata cu aparitia sa in „A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors”, considerat de fanii seriei cel mai bun dintre episoade.  

Actrita a lucrat cu o serie de regizori de renume la filme valoroase cum ar fi: „Bringing Out the Dead” a lui Martin Scorsese (cu Nicolas Cage), „Stigmata” a lui Rupert Wainwright (cu Gabriel Byrne), „The Indian Runner” a lui Sean Penn, „Ethan Frome” a lui John Madden, „True Romance” a lui Tony Scott, „Ed Wood” a lui Tim Burton, „Flirting with Disaster” a lui David O. Russell.  

In ceea ce priveste viata sa amoroasa, Patricia Arquette a fost casatorita timp de cinci ani cu Nicolas Cage, insa casnicia lor nu a mers atat de bine pe cat si-ar fi dorit cei doi.    

Patricia Arquette s-a implicat foarte mult in lupta impotriva cancerului la san, participand la diferite evenimente si campanii de strangeri de fonduri, cum ar fi „Lee National Denim Day”, unde a strans milioane de dolari pentru cercetarea si prevenirea cancerului de san. Chiar si dupa moartea mamei sale (2007) din cauza acestei necrutatoare boli, actrita a continuat sa sprijine acest tip de activitati. 

Echipa InOras.ro ii ureaza „La multi ani”! 

Sursa: www.cinemarx.ro
Sursa foto: www.cinemagia.ro

Search

mai, 2024