51 de ani de Dan Bittman

Primavara incepe cu … Holograf! Mai exact, cu Dan Bittman, sarbatoritul nostru de astazi. Cantaret, compozitor, actor si prezentator de televiziune, solistul trupei Holograf este unul dintrei cei mai indragiti barbati ai Romaniei.  

Dupa terminarea Facultatii de Hidrotehnica din cadrul Universitatii Politehnice Bucuresti, Dan Bittman a ales o cu totul alta cale. Si-a inceput cariera muzicala in trupa Iris, iar din 1985 a devenit solistul trupei Holograf. In 1994 a reprezentat Romania, in cadrul concursului muzical Eurovision, unde a acumulat 14 puncte, ocupand la final locul 21.  

Intre 2001 si 2003, a moderat emisiunea-concurs Bravo Bravissimo, difuzata de TVR 1, iar din noiembrie 2004 a devenit prezentatorul emisiunii Danutz SRL, difuzata tot de TVR 1. In 2010 a fost desemnat consilier la Ministerul de Finante al Romaniei. Algerea sa a fost motivata de catre Sebastian Vladescu prin faptul ca Bittman este o persoana populara si nefiind legat de minister, ar avea o opinie obiectiva privind imaginea ministerului. La scurt timp dupa numirea sa in fuctie, a demisionat.  

Dan Bittman este si actor, insa filmografia sa nu este foarte complexa. Cu toate acestea, artistul se poate mandri ca a jucat in „Proprietarii de stele” (2001), „Lori, Dan si Tanti Mili” (2002), „Orient Express” (2004) si in „Supravietuitorul” (2008).  

Presedintele Romaniei Ion Iliescu i-a conferit lui Dan Bittman la 10 decembrie 2004 Ordinul Meritul Cultural in grad de Cavaler, Categoria B – „Muzica”, „pentru contributiile deosebite in activitatea artistica si culturala din tara noastra, pentru promovarea civilizatiei si istoriei romanesti”.  

Echipa InOras.ro ii ureaza „La multi ani” si o cariera muzicala indelungata!  

 
Sursa: www.wikipedia.org  
Sursa foto: www.actualitati.md

Search

mai, 2024