50 de ani de Quentin Tarantino

Celebru pentru excentricitatea sa si pentru peliculele sale care i-au adus peste 70 de premii la cele mai importante competitii cinematografice mondiale, Quentin Jerome Tarantino se afla in Top 12 cei mai buni regizori ai tuturor timpurilor (Total Film, 2007). Cele mai cunoscute creatii ale sale sunt „Reservoir Dogs” (1992), „Pulp Fiction” (1994), „Jackie Brown” (1994), „Kill Bill Vol. 1” (2003), „Kill Bill Vol. 2” (2004), „Death Proof” (2007), „Inglourious Basterds” (2009), „Django Unchained” (2012).  

Tarantino si-a decoperit si hranit pasiunea pentru filme in timp ce lucra la un magazin de inchirieri de filme din Manhattan Beach, unde avea obiceiul sa urmareasca cu atentie genurile de filme preferate de clienti. Regizorul a marturisit ca observatiile sale de atunci l-au ajutat mult mai tarziu in cariera.  

In 1992, regizorul lansa „Reservoir Dogs”, un film cu un succes incredibil la public si la critici. Quentin Tarantino a scris scenariului peliculei in trei saptamani si jumatate si, cu putin ajutor, scriptul s-a transformat in film. In 1993, „True Romance” vede lumina zilei. Ulterior, Tarantino scrie scenariului peliculei „Natural Born Killers”, pe care regizorul Oliver Stone il adapteaza si il transpune intr-unul dintre cele mai apreciate filme ale sale.  

In continuare, Quentin Tarantino s-a retras la Amesterdam pentru a lucra la scenariul peliculei „Pulp Fiction”. Tarantino planuia sa realizeze inca de la acea vreme filmul de razboi ce purta atunci titlul de „Inglourious Basterds”, insa a amanat proiectul pentru a se ocupa de scrierea scenariului filmului „Kill Bill”. In 2009, Quentin Tarantino lansa „Inglourious Basterds”, film ce a primit aprecieri critice foarte bune si s-a clasat primul in ierarhia incasarilor la box office.  

In 2011, regizorul s-a apucat de un nou proiect, „Django Unchained” (lansat in 2012 si nominalizat la majoritatea premiilor importante din acest an), despre razbunarea unui scalv pe fostul sa stapan. In film sunt distribuiti Leonardo DiCaprio, Jamie Foxx, Samuel L. Jackson, Christoph Waltz si Kerry Washington.  

Echipa InOras.ro ii ureaza „La multi ani”! 

Sursa: www.cinemagia.ro
Sursa foto: www.mareleecran.net

Search

mai, 2024