64 de ani de Alteta Sa Regala Principesa Margareta a Romaniei

Nascuta la Lausanne, in Elvetia, Alteta Sa Regala Principesa Mostenitoare Margareta a Romaniei este fiica cea mare a Majestatilor Lor Regele Mihai I si Regina Ana ai Romaniei. Si-a incheiat studiile universitare si masteratul in Sociologie, Stiinte Politice si Drept International la Universitatea din Edinburgh, Scotia.  

Dupa incheierea studiilor, ASR Principesa Mostenitoare a lucrat in cadrul mai multor universitati britanice, specializandu-se in sociologie medicala si sanatate publica. A urmat apoi, timp de aproape 10 ani, o cariera la Natiunile Unite, in cadrul Organizatiei pentru Alimentatie si Agricultura (FAO) si in cadrul Fondului International pentru Dezvoltarea Agriculturii. Proiectele sale, vizand sensibilizarea opiniei publice in privinta problemelor de nutritie si saracie din Africa si America de Sud, au presupus numeroase calatorii in aceste zone ale Globului.  

In saptamanile care au urmat evenimentelor din decembrie 1989, Alteta Sa Regala a vizitat, pentru prima oara, Romania. Cateva luni dupa aceasta vizita, a creat, impreuna cu Majestatea Sa Regele, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei, cu scopul de a contribui la imbunatatirea conditiilor de viata ale copiilor, varstnicilor si familiilor aflate in dificultate.  

De-a lungul anilor ’90, ASR Principesa Mostenitoare L-a insotit pe Majestatea Sa Regele in vizitele Sale in Europa, Statele Unite si Canada. Pe 30 decembrie 1997, Alteta Sa Regala a fost desemnata de catre Majestatea Sa Regele sa-i succeada in toate drepturile si prerogativele.    

ASR Principesa Mostenitoare este Presedintele Asociatiei pentru Dezvoltare Durabila Savarsin, Presedinte de onoare al Fundatiei Atletismul Romanesc. Impreuna cu Alteta Sa Regala Principele Radu (casatoriti din anul 1996), Principesa patroneaza Concursul National „Basmele Reginei Maria” si Festivalul International Europafest, organizat de Jeunesse Musicales Romania.  

Echipa InOras.ro ii ureaza „La multi ani” Altetei Sale Regale! 

Sursa: www.familiaregala.ro
Sursa foto: www.horeca.ro

Search

mai, 2024