Ziua Politiei Romane

In fiecare an, incepand cu anul 2003, sarbatorim in mod oficial Ziua Politiei Romane. Alegerea acestei date este legata de simbolul crestin al Bunei Vestiri, care se afla pe primul steag al politiei (Marea Agie), simbol ce a fost preluat si pe actualul drapel. Anul acesta s-au implinit 191 de ani de activitate a institutiei Politiei Romane.  

Din negura istoriei aflam ca, in anul 1822, domnitorul Grigore Dimitrie Ghica i-a inmanat Marelui Aga Mihaita Filipescu (seful politiei din acele timpuri) drapelul pe care este cusuta sigla Steagului Agiei. Inmanarea acestui steag a legalizat functionarea institutiei Politiei Romane

Astfel, in fiecare an, toate structurile din Politia Romana organizeaza in orasele tarii diferite activitati si demonstratii, spre deliciul si incantarea publicului: neutralizari de bombe, actiuni ale cainilor politisti, urmariri ale infractorilor etc. 

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a transmis si un mesaj cu ocazia acestei zile festive: „De fiecare data cand vine vorba de Politia Romana doua cuvinte imi vin in minte: «siguranta si incredere»; si cred ca prin siguranta si incredere se caracterizeaza si relatia dumneavoastra cu cetatenii. Desi o zi aniversara, Ziua Politiei Romane este si un bilant – este momentul in care multi dintre dumneavoastra, cei merituosi, primiti rasplata profesionalismului, cinstei si corectitudinii sub forma avansarii in gradul profesional urmator. Dar un astfel de moment, caracterizat de bucurie pentru cei care va croiti o cariera in Politia Romana, trebuie sa fie si unul de reflectie cu privire la obligatiile si responsabilitatile care va revin in calitate de angajati ai acestei institutii, atat de incercate in ultimii ani.”  

Asadar, „La multi ani” Politiei din Romania!   

Sursa: www.tribuna.ro / www.politiaromana.ro
Sursa foto: www.ghimpele.ro

Search

mai, 2024