35 de ani de Cheloo

Catalin Stefan Ion, cunoscut mai ales sub pseudonimul Cheloo, este unul dintre fondatorii cunoscutei formatii de hip-hop, Parazitii (1994). Alturi de Ombladon, Cheloo este unul dintre veteranii muzicii hip-hop din Romania.  

Inainte sa mearga pe drumul muzicii, Cheloo isi dorea sa devina pictor, talentul sau fiind premiat la un concurs national de pictura. A inceput cariera muzicala ca producator si inginer de sunet la Studio Box, iar apoi a creat prima trupa rap din Romania, Parazitii. Printre trupele si artistii care l-au influentat inainte si de-a lungul carierei se numara Cypress Hill, Limp Bizkit, Wu-Tang Clan, Everlast, Eminem, Nas, 2 Live Crew.  

In 2003, Cheloo a lansat primul sau album solo, intitulat „Sindromul Tourette”. Odata cu el apar primele zvonuri privind destramarea trupei Parazitii, dar care nu s-au adeverit niciodata.  

In 2006, a aparut cel de-al doilea album solo, „Fabricant de gunoi”. Discul include colaborari cu Guess Who, Spike, Rimaru, Dox, Ombladon, Freaka si Killa Army. Despre limbajul pe care il foloseste in textele pieselor sale si despre influenta pe care o are el, ca si artist, asupra tinerei generatii, Cheloo declara: „Sunt convins ca tinerii sunt influentati de muzica mea. De aceea, nu trimit mesaje negativiste; in forma lui depresiva, mesajul este pozitiv”. In martie 2011, Cheloo a lansat cel de-al treilea album solo, „Cel Care uraste”.   

Pe langa muzica, Cheloo este atras de concursurile de off road, desenele animate, somnul, muntele, filmele SF şi istorice, carţile despre teoria conspiratiei. In categoria lucrurilor care ii displac, pe langa droguri, sonorizarile proaste, reclamele la detergent, jocurile de noroc, horoscopul, paianjenii, Egiptul, intra si muzica romaneasca, pe care o gaseste, de cele mai multe ori ridicola si nedreapta cu adevaratele talente. De altfel, in cadrul show-ului de divertisment X Factor, unde a facut parte din juriu, nu si-a ascuns parerile despre muzica din ziua de astazi si si-a promovat concurentii cat a putut de bine, scotand in evidenta talentul vocile lor exceptionale.  

Echipa InOras.ro ii ureaza „La multi ani”!       

Sursa: www.bestmusic.ro
Sursa foto: www.libertatea.ro

Search

mai, 2024