La pas prin Europa: Falticeni-Gibraltar

Pe 1 martie 2013, doi tineri din Falticeni au inceput o aventura care urmeaza sa-i poarte 4000 de kilometri la pas prin Europa. Calin Danila si Ioan Cojocaru, membri ai Academiei de Aventura „Pamantul Viu”, si-au propus ca pana pe 31 august 2013 sa ajunga in Gibraltar. Asadar, timp de aproximativ 100 de zile, cei doi trebuie sa parcurga acest drum cu o medie de 40 km pe zi, traversand sase tari: Romania, Ungaria, Slovenia, Italia, Franta si Spania. In acelasi timp, in urma acestui mars prin Europa, participantii vor atinge extrema sudica continentala – Punta Tarifa (36° 00′ 00.175″ N), fapt ce poate constitui o premiera la nivel national.

Proiectul se doreste a fi o modalitate de promovare a sportivitatii, spiritului de echipa, a culturalitatii si spiritualitatii de-a lungul Europei, valori care sunt sustinute si promovate de Academia de Aventura „Pamantul Viu”. Pentru a sustine acest demers, participantii vor strabate pe jos cei 4000 de Km dintre Falticeni si Gibraltar, stabilind legaturi si relatii interculturale si promovand imaginea Romaniei si implicit a orasului Falticeni si a organizatiei de-a lungul Europei.

Aventura celor doi poate fi urmarita pe site-ul oficial sau pe pagina de Facebook, unde sustinatorii acestei initiative pot vedea actualizarile de pe parcursul expeditiei.

 

Academia de Aventura  „Pamantul Viu” este o organizatie nonprofit, infiintata ca rezultat al dorintei membrilor fondatori de a veni in sprijinul formarii unei constiinte eco-civice in randul populatiei, in special a tinerilor, in scopul protejarii mediului inconjurator si conservarii ecosistemelor si al crearii unui curent favorabil dezvoltarii si practicarii turismului ecologic.

 

Sursa: www.pamantulviu.ro

Search

aprilie, 2024